ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Στη Μόσχα ο Βολικάκης

στη-μόσχα-ο-βολικάκης-496155

Στα επόμενα πέντε Παγκόσμια Κύπελλα Ποδηλασίας ο Βολιώτης πρωταθλητής

Ο πρωταθλητής μας στην ποδηλασία πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο, συγκεντρώνοντας τους πόντους που χρειαζόταν, μετά τη νίκη του στο αγώνισμα του Κέιριν στο διεθνές Grand prix C1, Etappe 4 Bahnen – Tournee, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία.

Δεν ήταν μία εύκολη νίκη για τον Βολικάκη, καθώς μεταξύ των αντιπάλων του ήταν ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Jason Kenny, αλλά και ο πολύ δυνατός Τσέχος Babek.

Ο Βολικάκης, λοιπόν, «κλείδωσε» τη συμμετοχή του σε δύο Παγκόσμια Κύπελλα μέσα στο 2015 με το πρώτο να είναι προγραμματισμένο για την Ελβετία και για τρία Παγκόσμια Κύπελλα μέσα στο 2016 ένα εκ των οποίων θα είναι test event στο Ρίο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μέσα από αυτά τα Παγκόσμια Κύπελλα ο Βολικάκης έχει στόχο να εξασφαλίσει τους πόντους που θέλει για να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο πρωταθλητής μας έχει μεταβεί στη Μόσχα, για να συμμετάσχει στο Alexander Lesnikov Grand Prix of Moscow.

Εκεί βρίσκεται ο ομοσπονδιακός τεχνικός Λάμπρος Βασιλόπουλος στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας των εφήβων για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U23 και Εφήβων. Στόχος των Ελλήνων ποδηλατών είναι να συλλέξουν πόντους για να συμμετέχουν στα Παγκόσμια Κύπελλα και να μπουν στο κυνήγι της πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Στη Μόσχα η Ελληνική αποστολή βρίσκεται με τους νέους άνδρες (U 23) Γιώργο Γεωργιάδη, Αλέξη Ευδοκιμίδη και Κώστα Σαλπαδήμα, οι οποίοι κατέκτησαν την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο ομαδικό σπριντ στο πρόσφατο Grand Prix Tula και τους άνδρες Σωτήρη Μπρέντα, Γιάννη Καλεγορόπουλο, Στέλιο Αγγελίδη.

Οι τρεις πρώτοι θα αγωνιστούν στο ομαδικό σπριντ των νέων ανδρών και οι τρεις επόμενοι στο ομαδικό σπριντ των ανδρών.

Σήμερα Πέμπτη πέφτει στη μάχη ο Βολικάκης και αύριο Παρασκευή όλοι μαζί συν τον Τάσο Αντωνόπουλο θα λάβουν μέρος στο Κεϊρίν και η αποστολή θα επιστρέψει στην Αθήνα το ερχόμενο Σάββατο.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Λάμπρος Βασιλόπουλος δήλωσε: «Ευχαριστούμε την Ομοσπονδία που παρά τις δυσκολίες μας στέλνει σε τόσο σημαντικούς αγώνες όπως σε αυτούς της Μόσχας. Στόχος της ομάδας των κάτω των 23 ετών είναι η πρώτη τετράδα στο Πανευρωπαϊκό της Αθήνας (σ.σ. 14-19/6). Στους άνδρες θα επιδιώξουμε προκρίσεις στα Παγκόσμια Κύπελλα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, Θανάσης Τερτζής τόνισε: «Αυτή την στιγμή η ελληνική ποδηλασία διαθέτει αθλητές και αθλήτριες υψηλού επιπέδου και παρά τις δυσκολίες η Ομοσπονδία κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αξιοποίησή τους, για την αγωνιστική πρόοδό τους. Η ελληνική ποδηλασία έχει παρόν και είμαι σίγουρος ότι θα έχει καλό μέλλον. Θέλουμε να διακριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου