ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Πρωτιά Βολικάκη στη Γερμανία

πρωτιά-βολικάκη-στη-γερμανία-502968

Ο Βολιώτης ποδηλάτης διακρίθηκε και στο διεθνές grand prix-c1 του Singen

Αλλη μία διάκριση, που αποτελεί και καλό ξεκίνημα για τη νέα σεζόν, πέτυχε ο Βολιώτης Πρωταθλητής ποδηλασίας Χρήστος Βολικάκης αφού ξεκίνησε με πρωτιά σε διεθνή αγώνα κατηγορίας 1, στο αγώνισμα του Κέιριν και μας χάρισε παγκόσμιες επιτυχίες.

Στο διεθνές Grand Prix του Singen συμμετείχαν γενικά 21 έθνη, ενώ ειδικά στο αγώνισμα του Κέιριν συμμετείχαν 28 αθλητές από 13 έθνη. Λόγω του ότι διανύουμε Ολυμπιακή Χρονιά ήταν σχεδόν όλα τα φαβορί, ακόμη και αθλητές από την Κίνα, την Αμερική, Βραζιλία και σχεδόν όλη την Ευρώπη. Ο λόγος να μαζέψουν βαθμολογία πρώτα για να εισαχθούν στα Παγκόσμια Κύπελλα και Πρωτάθλημα και μετέπειτα… η Ολυμπιάδα.

Ειδικότερα για το Grand Prix του Singen και λόγω των πολλών συμμετοχών την πρόκριση στον επόμενο γύρο έπαιρνε μόνο ο νικητής της κάθε εξάδας και στον πρώτο γύρο αλλά και στους επαναληπτικούς. Ετσι ο Χρήστος Βολικάκης πρώτευσε στον 1ο γύρο με μία ηρωική προσπάθεια διανύοντας στην εξωτερική γραμμή 2 ολόκληρα laps (200μ η πίστα) επάνω από τον Κινέζο αθλητή. Αφού πέρασε στα ημιτελικά, εκεί πάλι με πρωτιά πέρασε στον τελικό του αγωνίσματος. Στον τελικό αγωνιζόταν με τους Βρετανούς Ολυμπιονίκες Jason και Hindes, με τον Τσέχο Πρωταθλητή Babek, με τον Βραζιλιάνο Cipriano και με τον Γερμανό Hubner. Η κούρσα εξελίχθηκε δυνατή, όπως συνηθίζεται στους τελικούς αλλά και όπως βολεύει τον Βολικάκη και έτσι από την 3η θέση στην τελευταία ευθεία κατάφερε να κερδίσει πραγματικά στο photo finish τον Βρετανό δις Ολυμπιονίκη του Λονδίνου Jason Kenny. Με 3 διαδοχικές νίκες (1ος Γύρος, ημιτελικά και τελικός) έφτασε και κέρδισε το αγώνισμα.

Αναλυτικότερα η πρώτη 12άδα: 1ος Βολικάκης Χρήστος Ελλάδα, 2ος Kenny Jason Βρετανία, 3ος Cipriano Flavio Βραζιλία, 4ος Babek Thomas Τσεχία, 5ος Hindes Philip Βρετανία, 6ος Hubner Sasha Γερμανία 7ος, Copponi Thomas Γαλλία 8ος, Xu Chao Κίνα, 9ος Ptacnik Adam Τσεχία 10ος, Baranoski Matthew ΗΠΑ, 11ος Sarneci Rafal Πολωνία, 12ος Roberston Danny ΗΠΑ.

Ο Χρήστος Βολικάκης μαζί με τον προπονητή του Κώστα Γεωργιάδη, συνεχίζει το αγωνιστικό ταξίδι του για ακόμη 3 ημέρες στη Γερμανία όπου σε διαφορετικές πόλεις θα συμμετάσχει σε ακόμη 3 διεθνή Grand Prix και την επόμενη εβδομάδα πετάει για Μόσχα για να συμμετάσχει στο Alexander Lesnikov Grand Prix of Moscow.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου