ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Δοκίμασαν τις αντοχές τους

δοκίμασαν-τις-αντοχές-τους-569432

Το Μάρτιο του 2014 η Montis Ordo διοργάνωσε το 1ο Enduro Days στο Πήλιο. Μια συνάντηση αθλητών και ερασιτεχνών ορεινής ποδηλασίας λίγο πριν την έναρξη της αγωνιστικής σεζόν.

Οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να περάσουν ένα Σαββατοκύριακο δοκιμάζοντας τις αντοχές και τα ποδήλατά τους στα μονοπάτια του Πηλίου χωρίς χρονόμετρα και άγχος, ενώ ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για τους ερασιτέχνες να γνωρίσουν καλύτερα το άθλημα.

Η επιτυχία της διοργάνωσης ήταν πολύ μεγάλη και έβαλε το Πήλιο δυναμικά στον ποδηλατικό χάρτη της χώρας. Ακολούθησε τον Οκτώβρη ο τελικός του Enduro Mediterraneo με μεγάλη απήχηση και διεθνείς συμμετοχές. Για το 2015 η Montis Ordo επαναλαμβάνει την επιτυχημένη συνταγή με το Enduro Days II και την ανάληψη της διοργάνωσης του τελικού Enduro Mediterraneo 2015.

Κέντρο των εκδηλώσεων ήταν τα Καλά Νερά. Οι ποδηλάτες ξεκίνησαν από την παραλία και ακολούθησαν κυκλική διαδρομή σε μονοπάτια και καλντερίμια στα ορεινά χωριά του Πηλίου, καταλήγοντας πάλι στα Καλά Νερά. Την Κυριακή οι αναβάτες επισκέφθηκαν για άλλη μια φορά τα μονοπάτια του αγώνα που έκλεισε την αυλαία του Enduro Mediteraneo και θυμήθηκαν τις μεγάλες στιγμές του περασμένου Οκτώβρη.

Μετά την 3η επιτυχημένη διοργάνωση το Πήλιο έχει καταξιωθεί και έχει γίνει γνωστό για τη φυσική του ομορφιά, τα μονοπάτια του και τις διοργανώσεις που φιλοξενεί αλλά και για αυτές που θα φιλοξενήσει, αφού αναμένεται να αυξηθούν και να προσελκύσουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Για την οργάνωση του Enduro Days εργάστηκαν σκληρά αρκετοί άνθρωποι και σε αυτό οφείλεται η επιτυχία του. Είναι μια διοργάνωση που βασίζεται στη δουλειά που γίνεται για τη διάνοιξη και συντήρηση των μονοπατιών από εθελοντές, ενώ πολύτιμη είναι η υποστήριξη του δήμου Νοτίου Πηλίου, της τοπικής κοινότητας Καλών Νερών, του Συλλόγου Τουριστικής Ανάπτυξης, τοπικών συλλόγων, κατοίκων της περιοχής και των ΚΤΕΛ Μαγνησίας που ανέλαβαν τη μεταφορά των αθλητών κατά τη διάρκεια της διαμονής τους.

Το Πήλιο είναι ιδανικός τόπος για υπαίθριες δραστηριότητες, συνδυάζει το βουνό με τη θάλασσα, έχει δραστήριους και φιλόξενους ανθρώπους. Εχει μακρά ιστορία και παράδοση και μετά τις επιτυχίες των πρώτων διοργανώσεων κάνει σχέδια για το μέλλον.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου