ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Enduro Mountain Βike στο Πήλιο

enduro-mountain-βike-στο-πήλιο-586188

Περιλαμβάνει δύο ξεχωριστές διαδρομές με ορμητήριο τα Καλά Νερά

Αύριο Σάββατο 4 και μεθαύριο Κυριακή 5 Απριλίου, διοργανώνεται στα Καλά Νερά το 2ο Enduro Mountain Βike Days Πηλίου με την υποστήριξη της Τοπικής Κοινότητας και του Συλλόγου Τουριστικής Ανάπτυξης Καλών Νερών.

Πρόκειται για ένα ποδηλατικό διήμερο χωρίς αγωνιστικό χαρακτήρα που σκοπό έχει να προπαγανδίσει τον τελικό του Enduro Mediterraneo που θα ακολουθήσει τον Σεπτέμβριο.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει δύο ξεχωριστές διαδρομές με ορμητήριο τα Καλά Νερά, αφετηρία το βουνό του κεντρικού Πηλίου και τερματισμό τη θάλασσα.

Η δυναμική που έχει αυτή η διοργάνωση καθώς και οι υπόλοιπες που θα ακολουθήσουν είναι μεγάλη καθώς η περιοχή ενδείκνυται αφού συνδυάζει το φυσικό κάλλος, τα μονοπάτια και την υποδομή ώστε να φιλοξενεί αθλητές και συνοδούς.

Η πρώτη διοργάνωση Enduro Days πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2014. Το Enduro Days στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς έδωσαν το παρών 70 ποδηλάτες από όλη την Ελλάδα που επισκέφθηκαν το Πήλιο μαζί με τις οικογένειες και τους φίλους τους. Ολοι έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, ενώ η εκδήλωση έγινε η αφορμή να γνωρίσουν οι ποδηλάτες τις ομορφιές, τα μονοπάτια και τους φιλόξενους ανθρώπους του Πηλίου.

Ετσι μπήκε το βουνό στον ποδηλατικό χάρτη της Ελλάδας και άρχισε να αναπτύσσεται ο αθλητικός τουρισμός ειδικά στο κεντρικό Πήλιο. Τα μονοπάτια έγιναν γνωστά και ποδηλάτες επισκέφθηκαν ξανά και ξανά το Πήλιο αναγνωρίζοντας την ομορφιά του τόπου και τη δουλειά που έχει γίνει ώστε τα μονοπάτια να είναι σε καλή κατάσταση.

Πλέον το Πήλιο και ο τοπικός διοργανωτής Αλέξανδρος Πετρούτσος (Montis Ordo) χαίρουν την αναγνώριση της ποδηλατικής κοινότητας, ενώ ετοιμάζονται οι διοργανώσεις για το 2015.

Εκτιμάται ότι πάνω από 80 ποδηλάτες με τους συνοδούς τους θα επισκεφθούν την περιοχή μας αυτό το διήμερο και θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Στόχος της διοργάνωσης εκτός της τουριστικής προβολής είναι η ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στο Κεντρικό Πήλιο – ήδη το βουνό μας μπαίνει με σταθερά βήματα στον ποδηλατικό χάρτη, η ανάδειξη του Πηλίου σε ανταγωνιστικό προορισμό για ποδηλασία και υπαίθριες αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, η επέκταση της τουριστικής περιόδου και βραχυπρόθεσμα προσφορά ελκυστικών πακέτων διακοπών στην Ελληνική και διεθνή αγορά και τέλος η δημιουργία των υποδομών, η άρτια διοργάνωση, η σωστή προβολή και προώθηση στοιχεία τα οποία μπορούν να συντελέσουν δυναμικά στην καθιέρωση της περιοχής μας ως αθλητικός προορισμός.

Το πρόγραμμα για το 2015 περιλαμβάνει το event Enduro Days και τον τελικό του Enduro Mediterraneo τον Σεπτέμβριο ακολουθώντας την περσινή επιτυχημένη συνταγή. Στόχος είναι να εμπλουτιστεί το πρόγραμμα και να προστεθεί ένας αγώνας ποδηλασίας Cross Country κι ένας ορεινού τρεξίματος.

Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση μπορείτε να επισκεφθείτε το διαδίκτυο στη διεύθυνση http://enduro-mtb.gr/enduro-mtb-days-in-pelion-2-because-enduro.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου