ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Τηλεχειριστήριο για κατσαρίδες εξοικειώνει τα παιδιά με την κακοποίηση ζώων

τηλεχειριστήριο-για-κατσαρίδες-εξοι-590273

Για κακοποίηση ζώων κατηγορούνται οι κατασκευαστές ενός «ηλεκτρονικού σακιδίου πλάτης» που δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να ελέγχουν τις κινήσεις κατσαρίδων μέσω κινητών τηλεφώνων.

Το σακίδιο «RoboRoach» της εταιρείας Backyard Brains κοστίζει 99,99 δολάρια και έχει στόχο, σύμφωνα με τους σχεδιαστές του, να φέρει τα παιδιά σε επαφή με τις νευροεπιστήμες.

«Το σακίδιο επικοινωνεί κατευθείαν με τους νευρώνες μέσω ηλεκτρικών παλμών. Η κατσαρίδα υποβάλλεται σε μια μικρή επέμβαση (με τη χρήση αναισθητικού) κατά την οποία τοποθετούνται καλώδια στις κεραίες της. Μόλις αναρρώσει, το σακίδιο τοποθετείται προσωρινά στην πλάτη της», εξηγεί η εταιρεία σε ανακοίνωσή της σχετικά με τους σκοπούς και τη λειτουργία του ηλεκτρονικού παιχνιδιού.

Για να θέσει σε λειτουργία τον μηχανισμό ο χρήστης πρέπει να βουτήξει μια κατσαρίδα σε παγωμένο νερό, να τρίψει την «κέρινη ασπίδα» πάνω από το κεφάλι της, να κολλήσει το σακίδιο στην πλάτη της, να εισάγει ένα καλώδιο στον θώρακά της, να κόψει τις κεραίες της και στον κορμό τους να τοποθετήσει ηλεκτρόδια.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι το παγωμένο νερό λειτουργεί ως αναισθητικό, διαβεβαιώνοντας πως το έντομο δεν βιώνει πόνο, κάτι που αμφισβητείται έντονα από τους επιστήμονες.

Επιπλέον αναφέρει πως το ηλεκτρονικό παιχνίδι που ανέπτυξε θα συμβάλλει στη δημιουργία της επόμενης γενιάς επιστημόνων.

econews.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου