ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σμήνος μελισσών σκότωσε πιτ-μπουλ

σμήνος-μελισσών-σκότωσε-πιτ-μπουλ-594075

Νεκρό στο πεζοδρόμιο βρήκαν το ένα από τα δύο σκυλιά που είχαν την «ατυχία» να εξοργίσουν μερικές εκατοντάδες μέλισσες, ενώ το δεύτερο μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τσιμπήματα που δέχθηκε.

Το σπάνιο αυτό περιστατικό καταγράφηκε στο Σεντ Πέτερσμπουργκ στη Φλόριντα των ΗΠΑ το πρωί της Πέμπτης. Περαστικοί είδαν τα δύο ζώα πεσμένα και ειδοποίησαν τις Αρχές, γύρω στις 11 το πρωί. Το ένα ήταν νεκρό ενώ το δεύτερο ήταν σε σοβαρή κατάσταση και μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο.

Οπως αποδείχθηκε, στην στέγη της παρακείμενης κατοικίας έχει δημιουργηθεί αποικία «αφρικανοποιημένων» μελισσών, του είδους που οι ταινίες τρόμου της δεκαετίας του 1970 χαρακτήριζαν «μέλισσες δολοφόνοι».

Τα σκυλιά πιθανότατα προσπάθησαν να πιάσουν κάποια από αυτές, με αποτέλεσμα να «έρθουν ενισχύσεις» από την υπόλοιπη αποικία.

Προκειμένου να μην υπάρξουν νέες… περιπέτειες, ο ειδικός που κλήθηκε έδωσε εντολή να κλείσει ο δρόμος για τους πεζούς μέχρι τη νύχτα, όταν και έγινε ο ψεκασμός για την εξόντωσή τους.

ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου