ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κολαστήρια τα δημοτικά κυνοκομεία – Εικόνες ντροπής κάνουν τον γύρο του κόσμου

κολαστήρια-τα-δημοτικά-κυνοκομεία-ε-605257

Επιστολή προς τη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Κοζάνης και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έστειλε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, ζητώντας την επέμβαση των Αρχών για τις άθλιες συνθήκες, που όπως καταγγέλλει, επικρατούν στο κυνοκομείο Φλώρινας.

Όπως επισημαίνει στην επιστολή της η Ομοσπονδία, από τον Φεβρουάριο του 2013 που ο Διευθυντής του Τμήματος Κτηνιατρικής Κοζάνης απέστειλε έγγραφο προς τον Δήμο Φλώρινας, ενημερώνοντας ότι στον χώρο φιλοξενίας αδέσποτων δεν πληρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις της νομοθεσίας, δεν έχει επέλθει καμία αλλαγή, ενώ πραγματοποιούνται μόνο προληπτικοί εμβολιασμοί λύσσας.

Μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία τονίζει ότι οι εικόνες των ζώων που λιμοκτονούν και πεθαίνουν από τύφο στο κυνοκομείο έκαναν τον γύρο της Ευρώπης, ενώ προειδοποιεί ότι καθώς πλησιάζει ο χειμώνας και η θερμοκρασία θα μειωθεί, υπάρχει άμεση ανάγκη για την απομάκρυνση των σκύλων.

Σημειώνεται ότι η Ομοσπονδία έχει ήδη καταθέσει μήνυση κατά του Δήμου Φλώρινας για παράβαση καθήκοντος και για παραβίαση των διατάξεων του νόμου σχετικά με την προστασία των ζώων.

Όπως καταγγέλλει, στον χώρο φιλοξενίας αδέσποτων προσπαθούν να επιβιώσουν συνολικά περίπου 130 σκυλιά σε ακατάλληλες συνθήκες, χωρίς καταλύματα για την προστασία από τα καιρικά φαινόμενα.

Τα ζώα περιφέρονται ανεξέλεγκτα στον χώρο, όπου , όπως καταγγέλλεται, αλληλοσπαράσσονται και πεθαίνουν από αρρώστιες επειδή δεν εμβολιάζονται και δεν εξετάζονται από κτηνίατρο.

Το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στη Φλώρινα. Οι φιλόζωοι καταγγέλλουν ότι στην συντριπτική τους πλειοψηφία, με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι συνθήκες στα περισσότερα κυνοκομεία είναι τριτοκοσμικές.

Όπως υποστηρίζουν, όταν η υπόθεση δημοσιοποιηθεί και λάβει διαστάσεις οι Δήμοι αρχικά «συμμορφώνονται», ωστόσο το πρόβλημα επιστρέφει.

Αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι συχνά τα κοινοτικά κονδύλια προς τους Δήμους για την προστασία των αδέσποτων, που πολλές φορές ανέρχονται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ, χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς.

econews.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου