ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Λίμνη στην Τανζανία μετατρέπει τα ζώα σε… αγάλματα

λίμνη-στην-τανζανία-μετατρέπει-τα-ζώα-647699

Πουλιά και νυχτερίδες που απασβεστώθηκαν στα νερά απαθανατίστηκαν από τον φωτογράφο Νικ Μπραντ, γνωστό λάτρη της Αφρικής

Σε στήλες άλατος μετατρέπονται τα πλάσματα που πέφτουν στη λίμνη Νάτρον στην Τανζανία, κοντά στα σύνορα με την Κένυα. Μπορεί η λίμνη εκ πρώτης όψεως να δείχνει ονειρική, ωστόσο ο,τιδήποτε την πλησιάζει και την αγγίζει το σκοτώνει.

Πρόκειται για μια από τις θερμότερες και πιο αλκαλικές λίμνες του κόσμου, καθώς η θερμοκρασία του νερού μπορεί να ξεπεράσει τους 50 βαθμούς, ενώ το pH φτάνει το 10,5.

Η λίμνη Νάτρον παίρνει το όνομά της από το νάτρον, ένα ορυκτό που αποτελείται κυρίως από ανθρακικό νάτριο με μικρές ποσότητες μαγειρικής σόδας.

Η μόνη ζωή που υποστηρίζει είναι κάποια ελάχιστα είδη ψαριών και θερμόφιλα, κατακόκκινα καρκινοειδή, με τα οποία τρέφονται τα φλαμίνγκο, με αποτέλεσμα τα φτερά τους να γίνονται σταδιακά ροζ.

Πουλιά και νυχτερίδες που απασβεστώθηκαν στα νερά της απαθανατίστηκαν από τον φωτογράφο Νικ Μπραντ, γνωστό λάτρη της Αφρικής. Ο καλλιτέχνης βρήκε τα ζώα στις όχθες της λίμνης και θέλοντας να αποδώσει το μέγεθος της καταστροφής, «τοποθέτησε» τα πουλιά και τις νυχτερίδες στο φυσικό τους περιβάλλον για ένα πιο… δυνατό αποτέλεσμα.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου