ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Καλιφόρνια: 8.300 πυροσβέστες παλεύουν να σβήσουν τη φωτιά

καλιφόρνια-8-300-πυροσβέστες-παλεύουν-να-701153

Δείτε φωτογραφίες από την πυργακιά – τέρας -Η τέφρα πέφτει σαν χιόνι, η ορατότητα είναι περιορισμένη και ένα πέπλο ομίχλης έχει καλύψει τα πάντα

Χιλιάδες πυροσβέστες έχουν ριχτεί και παλεύουν με το θηρίο από τις 17 Αυγούστου για να σώσουν ότι έχει απομείνει από το Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι στην Καλιφόρνια. Χωριουδάκια μέσαστα βουνά κινδυνεύουν να γίνουν στάχτη και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή κάνουν το έργο των πυροσβεστών ακόμα πιο δύσκολο. Οι πυροσβέστες ήλπιζαν ότι σήμερα και μετά από 9 ημέρες θα κατάφερνα να θέσουν υπό έλεχο την πυργκαγιά ώστε να μην απειληθούν κατοικημένες περιοχές.

«Αυτή η φωτιά είναι μια πρόκληση, είναι η πιο δύσκολη μάχη που έχουμε δώσει ποτέ», λέει ο Daniel Berlant, εκπρόσωπος του Τμήματος Δασολογίας και Πυροπροστασίας της Καλιφόρνια. Η πυρκαγιά έχει κάψει 225 τετραγωνικά μίλια της και οι επικεφαλής εκτιμούν ότι έχουν θέσει υπό ελεγχο μόλις το 7%.

Η τέφρα πέφτει σαν χιόνι, η ορατότητα είναι περιορισμένη και ένα πέπλο ομίχλης έχει καλύψει τα πάντα. Η πυρκαγιά σαρώνει απότομες και απόκρημνες χαράδρες,επεκτείνεται γρήγορα και οι κάτοικοι προσεύχονται να βρέξει και να μπει τέλος στο μαρτυριό τους. Περισσότερα από 12 ελικόπτερα και 6 δεξαμενόπλοια ρίχνουν νερό ενώ πάνω από 8.300 πυροσβέστες επιχειρούν από το έδαφος.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου