ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Coca-Cola: Εκατομμύρια νέες πράσινες συσκευασίες

coca-cola-εκατομμύρια-νέες-πράσινες-συσκευασ-295089

Εγκαινιάστηκε στη Βρετανία, το νέο κέντρο ανακύκλωσης, αξίας 15 εκατ. ευρώ, με τη πρωτοβουλία των Coca-Cola Enterprises και ECO Plastics.

Η ανακύκλωση κλειστού κύκλου (closed loop recycling) πλαστικών συσκευασιών γίνεται πραγματικότητα στη Βρετανία, όπου μόλις χθες, Κυριακή, εγκαινιάστηκε νέο κέντρο ανακύκλωσης με τη πρωτοβουλία των Coca-Cola Enterprises και ECO Plastics.

Ο νέος σταθμός, αξίας 15 εκατ. ευρώ, αναπτύχθηκε από την Continuum Recycling, μία νέα κοινοπραξία της Coca-Cola και της ECO Plastic, και θα βασίζεται στις αρχές της επαναχρησιμοποίησης, της ανακύκλωσης και της μείωσης των απορριμμάτων.

«Με το άνογμα του νέου αυτού σταθμού, η Βρετανία φιλοξενεί το μεγαλύτερο κέντρο ανακύκλωσης πλαστικών συσκευασιών παγκοσμίως, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και αναπτύσσωντας την αγροτική οικονομία του Lincolnshire», δήλωσε ο Lord Taylor του Holbeach, κοινωνικός κατώτερος γραμματέας του κράτους.

«Η βιομηχανία της ανακύκλωσης αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς, και οι επενδύσεις σε τέτοιου είδους έργα όχι μόνο αποφέρει κέρδος αλλά μας βοηθάει να πετύχουμε τον στόχο της εκμηδένισης των αποβλήτων στα πλαίσια μίας πράσινης οικονομίας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την Coca-Cola, στόχος της είναι να επαναχρησιμοποιήσει στις συσκευασίες της το 25% του ανακυκλωμένου πλαστικού έως το τέλος του έτους.

Επιπλέον, ο νέος σταθμός αναμένεται να εξοικονομήσει περίπου 33,500 τόνους διοξειδίου του άνθρακα ανά έτος, και να δημιουργήσει 30 νέες θέσεις εργασίας

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου