ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ανταρκτική: Πιγκουίνος πήδηξε μέσα σε βάρκα για να γλιτώσει από φώκια, οι άνθρωποι τον βοήθησαν

ανταρκτική-πιγκουίνος-πήδηξε-μέσα-σε-858897

Ένας μικρός πιγκουίνος στην Ανταρκτική γλίτωσε από τα δόντια μίας φώκιας, χάρη στη φαντασία του και την τύχη του, αφού είχε την «έμπνευση» να πηδήξει πάνω σε μια βάρκα γεμάτη φωτογράφους».

Σε βίντεο του Vladimir Seliverstov που ταξίδεψε ως τον νότιο πόλο μαζί με συναδέλφους του, το μικροσκοπικό πλάσμα σχεδόν ποζάρει στην πλώρη του φουσκωτού. Οι φωτογράφοι σηκώνουν τις μηχανές τους ενώ ο κυβερνήτης της βάρκας πλευρίζει ένα μεγάλο κομμάτι πάγου, πάνω στο οποίο κάθονται κι άλλοι πιγκουίνοι. Μόλις το σκάφος αγγίζει το χαμηλότερου σημείο του «παγόλοφου», ο πιγκουίνους τούς γυρίζει την πλάτη και πηδά στην ασφάλεια.

«Ένας πιγκουίνος Adelie πήδηξε μέσα στο Zodiac [φουσκωτό σκάφος] μας ενώ κάναμε βόλτα γύρω από ένα παγόβουνο», εξηγεί ο Seliverstov, «ξέφυγε από μια φώκια λεοπάρδαλη και δεν ήθελε να ξαναμπεί στο νερό, οπότε αποφασίσαμε να τον πάμε στο παγόβουνο όπου τον περίμεναν οι φίλοι του».

Το σύντομο βίντεο ολοκληρώνεται με το άπτερο πουλί να πηδάει από την άκρη της βάρκας και να προσγειώνεται στο σκληρό χιόνι και τον πάγο. Στη συνέχεια τρέχει προς τα πάνω, ενώ οι άνθρωποι στη βάρκα του φωνάζουν: «Αντίο!» και «Ευχαριστούμε».

in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου