ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Απίστευτες εικόνες: χταπόδι παρασέρνει γλάρο στο βυθό

απίστευτες-εικόνες-χταπόδι-παρασέρν-305725

Μάρτυρας σε μία σπάνια περίπτωση επίθεσης θαλάσσιου μαλάκιου σε θαλασσοπούλι υπήρξε ένας περαστικός, που κατέγραψε με την φωτογραφική του μηχανή το συμβάν

Η Τζίντζερ Μορνό, ο άντρας της και ο αδερφός της έκαναν μία βόλτα στην παραλία του Οτζντεν Πόιντ, στο νοτιοδυτικό άκρο του Καναδά στον Ειρηνικό, πριν από ένα μήνα περίπου, όταν κάτι τράβηξε την προσοχή της στην άκρη της θάλασσας.

«Ηταν σίγουρα μία στιγμή έκπληξης. Βολτάραμε και μιλάγαμε, όταν είδα το πουλί στο νερό και έμοιαζε σαν να τσιμπάει κάτι κάτω από την επιφάνεια», θυμάται η Μορνό, που έγινε διάσημη τις τελευταίες ημέρες στα ΜΜΕ της περιοχής.

Σύντομα όμως κατάλαβε ότι ο γλάρος δεν ξαναέβγαλε το κεφάλι του από το νερό. «Αυτό ήταν περίεργο, έτσι πήγαμε κοντά και είδαμε το χταπόδι να έχει πιάσει το πουλί με το στόμα του από το ράμφος. Ο γλάρος πάλευε με τα φτερά του να απελευθερωθεί, αλλά … ήταν εμφανές ότι δεν θα τα κατάφερνε».

Τελικά, το χταπόδι έπνιξε το πουλί και το παρέσυρε στο βυθό χωρίς να αφήσει κανένα άλλο σημάδι πίσω του, όπως είπε η Μορνό, που χαρακτήρισε την εμπειρία «τρομακτική, όπως όταν βλέπεις ένα αυτοκινητιστικό – είναι τόσο πρωτόγονο και σου γυρίζει τα σωθικά», όπως είπε. «Μου είχε σηκωθεί η τρίχα».

Οταν έψαξε στο διαδίκτυο για ανίστοιχες εικόνες, δεν βρήκε ούτε μία και έτσι δημοσίευσε τις δικές της, που έκαναν το γύρο του κόσμου.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι οι εικόνες δεν την επηρέασαν περισσότερο: όπως ανέφερε, συνέχισαν την βόλτα τους και μάλιστα έκατσαν κάπου όπου έφαγαν και καλαμάρια, κάνοντας και μία πρόποση για το χταπόδι…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου