ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κλιματική κρίση: Πρωτοφανείς θερμοκρασίες στο Βόρειο Καναδά – Αριθμός ρεκόρ των πυρκαγιών στην Αλάσκα

κλιματική-κρίση-πρωτοφανείς-θερμοκρ-863323

Σε επίπεδα ρεκόρ κινούνται οι θερμοκρασίες τις τελευταίες μέρες σε μεγάλο μέρος του Καναδά, και συγκεκριμένα στα βόρεια της χώρας, καθώς και σε περιοχές της Αλάσκα, μέσα στον Αρκτικό κύκλο.

Η κλιματική κρίση δείχνει για τα καλά τα δόντια της αφού, στις 4 Ιουλίου, στο Βορειοδυτικό Καναδά και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο του Inuvik, σημειώθηκε, για πάνω από τρεις συνεχόμενες μέρες, μέγιστη θερμοκρασία πάνω από 30°C. Αυτές οι θερμοκρασίες στην περιοχή (που βρίσκεται μέσα στον Αρκτικό Κύκλο) σημειώνονται για πρώτη φορά, από την αρχή των καταγραφών, το 1957.

Έως και +12°C πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα η θερμοκρασία στον Αρκτικό κύκλο

Σημαντικά επιδρά η έντονη ζέστη η οποία αγγίζει και τους +12°C πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, και στην τήξη του πάγου της θάλασσας, με μεγάλο μέρος του θαλάσσιου πάγου στη Θάλασσα Μποφόρ να έχει υποχωρήσει.

Πολύ σημαντικό πρόβλημα, εκτός της τήξης των πάγων, παρατηρείται και στα βόρεια της χώρας και κυρίως στην Αλάσκα, από τον πολύ υψηλό αριθμό δασικών πυρκαγιών που καταγράφονται, καθώς και των υψηλών εκπομπών άνθρακα που αυτές συνεπάγονται.

ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου