ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η οικολογική καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού μέσα από το φωτογραφικό φακό

η-οικολογική-καταστροφή-στον-κόλπο-το-306817

Αποσβολωμένος ολόκληρος ο κόσμος, παρακολουθούσε επί 87 ημέρες το 2010, να χύνονται στον ωκεανό δεκάδες χιλιάδες βαρέλια πετρελαίου μετά την έκρηξη – στις 20 Απριλίου – που σημειώθηκε στο κατάστρωμα της υπεράκτιας εξέδρας γεώτρισης της BP στο Μεξικό.

Τότε, έντεκα άτομα έχασαν τη ζωή τους και 17 τραυματίστηκαν σοβαρά…. Δεν ήταν αυτοί, όμως, οι μόνοι άνθρωποι στον κόσμο που «επλήγησαν» από τη συγκεκριμένη έκρηξη. Ολόκληρος ο κόσμος, ακόμη και σήμερα, δύο χρόνια μετά, πληρώνει τις συνέπειες από την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή που προκλήθηκε.

Οι φωτογραφίες που ακολοθούν αποτυπώνουν με ένα… διαφορετικό τρόπο το μέγεθος της καταστροφής και τα θύματα αυτής…

Δεκαεπτά άνθρωποι τραυματίστηκαν. Περισσότερα από 100 άτομα εγκατέλειψαν το σκάφος και επέζησε.

Περισσότερο από δύο χρόνια αργότερα, το νομικό μετά το ατύχημα του παίρνει μορφή. Μόλις αυτή την εβδομάδα ομοσπονδιακές αρχές απήγγειλε κατηγορίες κατά της ΒΡ μηχανικός παρεμπόδιση της δικαιοσύνης. Σε ξεχωριστή είδηση, ο ομοσπονδιακός δικαστής στη Νέα Ορλεάνη ανέφερε ότι ήταν "κλίνει" προς την προκαταρκτική έγκριση του διακανονισμού 7,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ της ΒΡ και ιδιωτικών ενάγοντες. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έρευνα για τη διαρροή, και τις πιθανές παραβιάσεις Clean Water Act σχετίζονται με αυτό, συνεχίζει.

iefimerida.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου