ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Νέα δημοσκόπηση του Act for Earth: Δύσπιστοι για την εφαρμογή της ηλεκτροκίνησης οι Έλληνες

νέα-δημοσκόπηση-του-act-for-earth-δύσπιστοι-για-τ-904953

Η έλλειψη υποδομών φαίνεται πως συγκρατεί τους Έλληνες οδηγούς, που πιστεύουν πως δύσκολα μπορεί να εφαρμοστεί πλήρως στις ελληνικές πόλεις η ηλεκτροκίνηση.

Στην πλειοψηφία τους, οι αναγνώστες του Act for Earth που απάντησαν στην τελευταία δημοσκόπηση, πιστεύουν πως η έλλειψη υποδομών προκειμένου να υποστηρίζεται αυτή η μέθοδος μεταφοράς είναι ύψιστης σημασίας. Από την άλλη πάντως, υπάρχουν και εκείνοι που πιστεύουν πως πράγματι, μπορεί η ηλεκτροκίνηση να γίνει μέρος της ζωής και της καθημερινότητάς μας, με αρχή από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Αναλυτικά, οι αναγνώστες του Act for Earth κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα «Πιστεύετε πως στις ελληνικές πόλεις μπορεί να εφαρμοστεί πλήρως η ηλεκτροκίνηση;», επιλέγοντας μία από τις προτεινόμενες απαντήσεις:

– Ναι, ξεκινώντας από τα ΜΜΜ 30%

– Ναι, αν υπάρχουν επαρκή οικονομικά κίνητρα 17,5%

– Δύσκολα, δεν υπάρχουν υποδομές 45%

– Όχι, είναι δύσκολο να αλλάξουν οι Έλληνες 7,5%

Είναι σαφές από τις απαντήσεις πως οι… απαισιόδοξοι σχετικά με την ηλεκτροκίνηση είναι σαφώς περισσότεροι από εκείνους που πιστεύουν ότι ενδέχεται και στη χώρα μας να δούμε σημαντικές αλλαγές στις μεταφορές. Σε δεύτερη ανάγνωση όμως, αξίζει να σταθούμε στο σημαντικό 30% που απαντά πως ναι, πρέπει να εφαρμοστεί ηλεκτροκίνηση πλήρως και μάλιστα να ξεκινήσει από τα μέσα μεταφοράς, αλλά και στο 17,5% που πιστεύει ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει, εφόσον δοθούν από την πολιτεία τα αντίστοιχα, οικονομικής φύσης κίνητρα.

Τέλος, ένα 7,5% παραμένει πλήρως απαισιόδοξο, καθώς θεωρεί πως η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση απαιτεί αλλαγή νοοτροπίας, κάτι πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα.

Θυμίζουμε ότι τον Νοέμβριο του 2021, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε το τέλος των πωλήσεων νέων επιβατικών αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης στα ιδιωτικής χρήσης επιβατικά οχήματα από το 2030. Παράλληλα στόχος είναι από το 2025 όλα τα νέα ταξί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και το 1/3 των ενοικιαζόμενων οχημάτων, να είναι ή ηλεκτρικά ή οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Νέα δημοσκόπηση από το Act for Earth

Ήδη στην πλατφόρμα του Act for Earth βρίσκεται η νέα δημοσκόπηση για το περιβάλλον, όπου οι πολίτες καλούνται να απαντήσουν στο παρακάτω ερώτημα:

Ποιος διαδραματίζει τον σπουδαιότερο ρόλο για την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης;

– Η οικογένεια

– Η εκπαίδευση

– Η προσωπική ενασχόληση

– Τα ΜΜΕ

Στο poll του Act for Earth οι αναγνώστες μπορούν να ψηφίζουν τόσο στην πλατφόρμα Act for Earth όσο και μέσω της σελίδας του CNN Greece στο Instagram και στο Facebook (μείνετε συντονισμένοι).

Πηγή: cnn.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου