ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η Ντόλι Πάρτον μιλά στο Νational Geographic για την κλιματική αλλαγή

η-ντόλι-πάρτον-μιλά-στο-νational-geographic-για-την-κλι-38309

Ο θρύλος της κάντρι μουσικής. η Ντόλι Πάρτον μίλησε για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής λέγοντας πως η συμπεριφορά των ανθρώπων απέναντι στο περιβάλλον είναι «σαν να μιλάς άσχημα για τη μαμά σου».

Η Πάρτον προέτρεψε τους παγκόσμιους ηγέτες και τους ανθρώπους να κάνουν περισσότερα για την προστασία του περιβάλλοντος μετά τα πρόσφατα περιστατικά ακραίων καιρικών συνθηκών.

«Λοιπόν, η ελπίδα μου για το περιβάλλον, για όλα τα ζωντανά υποκείμενα και για όλα τα καλά πράγματα, για τη φύση γενικά (είναι) ότι πρέπει να δώσουμε περισσότερη προσοχή στο πώς συμπεριφερόμαστε στα βουνά μας, πώς συμπεριφερόμαστε στον κόσμο μας, πώς απλώς αντιμετωπίζουμε τα πάντα», είπε σε συνέντευξή της στο National Geographic ενόψει της Ημέρας της Γης στις 22 Απριλίου.

«Κακομεταχειριζόμαστε τη Μητέρα Φύση. Είναι, σαν να μιλάς άσχημα στη μαμά σου. Είναι σαν να είσαι ασεβής. Σοβαρά. Έτσι, πιστεύω πραγματικά ότι όλοι πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή στο να φροντίζουμε καλύτερα τα πράγματα που μας έδωσε ο Θεός δωρεάν και που τόσο ελεύθερα αναστατώνουμε. Πρέπει να το ξανασκεφτούμε και να το κάνουμε καλύτερα».

Οι επιχειρήσεις της Ντόλι Πάρτον στο Smoky Mountain συγκέντρωσαν 700.000 δολ. για να βοηθήσουν τους κατοίκους που επλήγησαν από τις πλημμύρες στο Τενεσί το περασμένο καλοκαίρι.

Περισσότερα από 500 σπίτια και 50 επιχειρήσεις υπέστησαν ζημιές μετά από καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν άνοδο των υδάτων στις κομητείες Humphreys, Hickman, Houston και Dickson.

Με πληροφορίες του NatonalGeographic/NME

Πηγή: lifo.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου