ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Στη δημοσιότητα πλάνα από τη διαρροή αερίου σε εξέδρα της Total

στη-δημοσιότητα-πλάνα-από-τη-διαρροή-α-325564

O γαλλικός πετρελαϊκός κολοσσός Total έδωσε το Σάββατο στη δημοσιότητα πλάνα από την εξέδρα «Elgin» όπου βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και αρκετές ημέρες διαρροή φυσικού αερίου που είχε ως αποτέλεσμα την άμεση εκκένωση των εγκαταστάσεων από το προσωπικό. Η πλατφόρμα βρίσκεται στα ανοικτά του Αμπερτίν στη Βόρεια Θάλασσα και ερασιτεχνική κάμερα τράβηξε τα πλάνα στις 29 Μαρτίου, ημέρα Πέμπτη.

Η φλόγα που υπήρχε στο πάνω μέρος της εξέδρας, στο πλαίσιο προσπαθειών της Total για την αποσυμπίεση του αγωγού, έσβησε το βράδυ της Παρασκευής σύμφωνα με μήνυμα του διεθύνοντα συμβούλου στο Twitter.

«Η φλόγα έσβησε από μόνη της χωρίς να χρειαστεί ναεπέμβουμε», έγραψε.

Συνολικά 238 εργάτες απομακρύνθηκαν, με τη γαλλική εταιρεία να δημιουργεί μια ζώνη πλήρους εκκένωσης δύο μιλίων περιμετρικά της εξέδρας για λόγους ασφαλείας στην περίπτωση που προκληθεί έκρηξη. Η συγκεκριμένη ζώνη φθάνει στα τρία μίλια για τα εναέρια μέσα.

Καθησυχαστικός ο εκπρόσωπός της εταιρείας

Παράλληλα, η Total ανακοίνωσε εκ νέου μέσα στο Σαββατοκύριακο πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να προκληθεί έκρηξη. Η ανησυχία ήταν έντονη καθώς στα πλάνα που δόθηκαν στη δημοσιότητα φαίνεται ξεκάθαρα πως η διαρροή βρίσκεται πολύ κοντά σε μια εστία φωτιάς (λιγότερο από 100 μ.).

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, εκπρόσωπος της γαλλικής εταιρείας συμπλήρωσε ότι η αιτία της διαρροής έχει εντοπιστεί, υπογραμμίζοντας πως προέρχεται από ένα παλαιό κοίτασμα (old reservoir) το οποίο φαίνεται πως δε σφραγίστηκε σωστά με αποτέλεσμα να βρίσκει διέξοδο το φυσικό αέριο, ανεβαίνοντας στην επιφάνεια της θάλασσας, δίπλα ακριβώς από τον αγωγό που συνδέεται με το νέο κοίτασμα (new reservoir).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου