ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ο ζωολογικός κήπος άρχισε να εμβολιάζει ζώα κατά του κορονοϊού

ο-ζωολογικός-κήπος-άρχισε-να-εμβολιάζ-531287

Αιλουροειδή, αρκούδες και νυφίτσες έχουν ήδη αρχίσει να αναπτύσσουν άμυνες κατά της Covid-19, μέσω ενός πειραματικού εμβολίου.

Οι τίγρεις Τζίντζερ και Μόλι ήταν τα πρώτα ζώα του Ζωολογικού Κήπου του Όουκλαντ που έκαναν το εμβόλιο αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με την San Francisco Chronicle. Οι δόσεις δωρίστηκαν στον ζωολογικό κήπο και αναπτύχθηκαν από τη φαρμακευτική εταιρεία Zoetis με έδρα το Νιου Τζέρσεϊ.

Η Άλεξ Χέρμαν, αντιπρόεδρος κτηνιατρικών υπηρεσιών του ζωολογικού κήπου δήλωσε ότι κανένα ζώο δεν έχει προσβληθεί από τον ιό, όμως θεώρησε ότι θα πρέπει να σταθεί προνοητική. Τίγρεις, καφέ αρκούδες και αρκούδες γκρίζλι, λιοντάρια και νυφίτσες είναι τα πρώτα ζώα που θα λάβουν δυο δόσεις του εμβολίου, ενώ στη συνέχεια θα εμβολιαστούν τα πρωτεύοντα θηλαστικά και οι χοίροι.

Όπως ανακοίνωσε ο ζωολογικός κήπος μέσω δελτίου τύπου, μέχρι στιγμής χρησιμοποιούνται μπάρες για κοινωνική αποστασιοποίηση, ενώ το προσωπικό φορά προστατευτικό εξοπλισμό όταν πλησιάζει ζώα που είναι ευάλωτα στον ιό.

«Είμαστε χαρούμενοι και ανακουφισμένοι που πλέον μπορούμε να προστατεύσουμε καλύτερα τα ζώα μας μέσω αυτού του εμβολίου», σημείωσε.

Ο ζωολογικός κήπος του Σαν Ντίεγκο έχει αρχίσει να εμβολιάζει τα πρωτεύοντα θηλαστικά ήδη από τον Ιανουάριο, μετά από έξαρση κοροναϊού σε μια ομάδα γοριλών.

Τα μεγάλα πρωτεύοντα θηλαστικά έχουν κοινό DNA με τον άνθρωπο κατά 98% και είναι ιδιαιτέρως ευάλωτα στον κοροναϊό, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα αιλουροειδή. Κρούσματα κοροναϊού έχουν επιβεβαιωθεί σε γορίλες, τίγρεις και λιοντάρια σε ζωολογικούς κήπους, αλλά και σε οικόσιτες γάτες και σκύλους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου