ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης μέχρι τη Δευτέρα

συγκεντρώσεις-αφρικανικής-σκόνης-μέ-647391

Εκτός της αναμενόμενης ανόδου της θερμοκρασίας, αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα της Ελλάδας έως και τη Δευτέρα, σύμφωνα με το προγνωστικό σύστημα DUSTMeteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Η αύξηση των συγκεντρώσεων θα ξεκινήσει από τα δυτικά τις βραδινές ώρες του Σαββάτου, θα κορυφωθεί την Κυριακή και θα υποχωρήσει τη Δευτέρα σταδιακά από τα βόρεια.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα θυμίζει… καλοκαίρι με κύρια χαρακτηριστικά του τη λιακάδα και την άνοδο της θερμοκρασίας.

Σε σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει καλός και ζεστό καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις. Μετά το μεσημέρι οι νεφώσεις κατά τόπους θα αυξηθούν και το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες στο Βόρειο Ιόνιο , στην Ήπειρο, στη Δυτική Μακεδονία και ενδεχομένως πρόσκαιρα στο εσωτερικό της Θεσσαλίας. Από τις απογευματινές ώρες οι ατμοσφαιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά σκόνης στη Δυτική Ελλάδα.

Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 23 βαθμούς, στην Ήπειρο από 5 έως 23, στη Θεσσαλία από 5 έως 25 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 25, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 20 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 8 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου