Επιστήμονες ανακάλυψαν τη φωλιά γιγαντιαίου, αρπακτικού προϊστορικού σκουληκιού

Τελευταία ενημέρωση: 2021-01-23, 22:16:48
Επιστήμονες ανακάλυψαν τη φωλιά γιγαντιαίου, αρπακτικού προϊστορικού σκουληκιού

Παλαιοντολόγοι από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Ταϊβάν πιστεύουν πως έχουν ανακαλύψει την μήκους 2 μέτρων κρυψώνα που ήταν κάποτε σπίτι ενός αρπακτικού το οποίο έμοιζε με σκουλήκι.

Το πλάσμα φαίνεται πως ορμούσε σε ανυποψίαστα θαλάσσια όντα που περνούσαν από το σημείο, τα παγίδευε και τα έσερνε ζωντανά στη φωλιά του.

Οι επιστήμονες που εργάζονται στη βορειοανατολική Ταϊβάν ανακατασκεύασαν τα λαγούμια σε σχήμα L που χρονολογούνται έως και 23 εκατομμύρια χρόνια πριν βγάζοντας συμπεράσματα σχετικά με τη συμπεριφορά των αρχαίων πλασμάτων.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, το πλάσμα είχε μήκος περίπου 2 μέτρα και διάμετρο 2,5 εκατοστά και ζούσε σε υποθαλάσσιες σήραγγες, παρόμοια με τα σύγχρονα σκουλήκια bobbit.

Το σκουλήκι bobbit (Eunice aphroditois) είναι ένα υδρόβιο αρπακτικό σκουλήκι που κυμαίνεται από 10 εκατοστά έως 3 μέτρα σε μήκος και ζει σε σήραγγες που δημιουργεί στον πυθμένα του ωκεανού.

Το συγκεκριμένο είδος πήρε το όνομά του από την υπόθεση Lorena και John Wayne Bobbitt, στην οποία η πρώτη είχε κόψει το πέος του συζύγου της με μαχαίρι κουζίνας.

Τα σκουλήκια bobbit ζουν κυρίως στον Ειρηνικό Ωκεανό και κρύβονται σε μακριά, στενά λαγούμια στον πυθμένα. Επιτίθενται και αρπάζουν ανυποψίαστα ψάρια, μεγάλα μαλάκια και άλλα σκουλήκια, πριν τα σύρουν, ακόμα ζωντανά, πίσω στη φωλιά τους.

in.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
7
=