ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ρύπανση θαλασσίου περιβάλλοντος στην παραλία Ασπροπύργου

ρύπανση-θαλασσίου-περιβάλλοντος-στη-377292

Χθες το μεσημέρι, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας ότι στην παραλία Ασπροπύργου, στη θέση που εκβάλει ο αγωγός όμβριων υδάτων, υπήρχε συνεχής ροή πετρελαιοειδών από τον αγωγό προς τη θάλασσα.

Στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου μετέβησαν στην περιοχή διαπιστώνοντας ότι υπήρχε συνεχής ροή πετρελαιοειδών χρώματος κυανού-καφέ με έντονη οσμή από τον αγωγό όμβριων υδάτων προς τη θάλασσα, με αποτέλεσμα τη ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος περίπου πενήντα (50) τετραγωνικών μέτρων.

Μετά από έλεγχο στην ευρύτερη περιοχή διαπιστώθηκε ότι η συγκεκριμένη ποσότητα πετρελαιοειδών προερχόταν από απόρριψή της σε τάφρο έργων βιολογικού καθαρισμού Θριασίου πεδίου, στον Ασπρόπυργο, η οποία επικοινωνεί με τη θάλασσα μέσω του αγωγού όμβριων υδάτων σε απόσταση περίπου 500 μέτρων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας ενημερώθηκε ο φορέας διαχείρισης του λιμένος όπως προβεί σε εργασίες απορρύπανσης.

Πλωτό φράγμα τοποθετήθηκε από εταιρεία απορρύπανσης, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας θα διενεργηθεί αυτοψία στη θαλάσσια περιοχή.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας

Zougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου