ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Πράσινη Ανάπτυξη: Η απάντηση στην περιβαλλοντική κρίση

πράσινη-ανάπτυξη-η-απάντηση-στην-περι-811102

Δήλωση του Αναπλ. Καθηγητή Πανεπιστημίου Πειραιά, πρ. υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη στον Ταχυδρόμο

Μαζί με την αντιμετώπιση της πανδημίας και των ελληνοτουρκικών προκλήσεων, έχουμε την ιστορική υποχρέωση να ανταποκριθούμε υπεύθυνα στη μεγάλη αναπτυξιακή πρόκληση της σωστής αξιοποίησης των περίπου 72 δισ. ευρώ που θα εισρεύσουν στη χώρα τα επόμενα χρόνια, μετασχηματίζοντας το παραγωγικό μας υπόδειγμα, από ένα υπόδειγμα εξάρτησης και εισαγωγών έτοιμων προϊόντων από το εξωτερικό σε ένα υπόδειγμα απεξάρτησης και παραγωγής διεθνών ανταγωνιστικών προϊόντων.

Βασικοί πυλώνες αυτής της εθνικής προσπάθειας πρέπει να είναι ταυτόχρονα η πράσινη ανάπτυξη και η κυκλική οικονομία μαζί με τη μέγιστη δυνατή δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Η οικονομία και η γνώση, η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, η καινοτομία και η εξωστρέφεια, να μας καθοδηγήσουν ώστε να διαμορφώσουμε ένα νέο εξωστρεφές, δίκαιο, πράσινο, έξυπνο υπόδειγμα που δικαιούται η πατρίδα μας, που δικαιούμαστε όλοι εμείς και τα παιδιά μας.

Θερμά συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία της ειδικής έκδοσης του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ. Είναι πολύ σπουδαίο η δημοσιογραφική κοινότητα να αναδεικνύει αυτή την άλλη Ελλάδα, την Ελλάδα της δημιουργικότητας και της πράσινης ανάπτυξης που έχουμε ανάγκη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου