ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ξεκίνησε ο ετήσιος ερωτικός μαραθώνιος θαλάσσιων χελωνών

ξεκίνησε-ο-ετήσιος-ερωτικός-μαραθώνι-838641

Ο σεξουαλικός μαραθώνιος συμβαίνει στις ακτές της Αυστραλίας, θα διαρκέσει πολλές μέρες, ενώ θα περιλαμβάνει όσο το δυνατόν περισσότερους σεξουαλικούς συντρόφους.

Ενώ τα νερά στα ανοικτά των ακτών του Κουίνσλαντ είναι παρθένα και όμορφα, συμβαίνει κάτι… «άγριο».

Οι θαλάσσιες χελώνες συγκεντρώνονται στο Bundaberg κοντά στο νησί Lady Elliot για το «όργιο» τους, το οποίο θα τις βοηθήσει ώστε να αναπαραχθούν.

Σύμφωνα με το ABC, αυτός ο ετήσιος μαραθώνιος σεξ θα διαρκέσει για μέρες και θα περιλαμβάνει όσο το δυνατόν περισσότερους σεξουαλικούς συντρόφους.

Αφού γίνει όλη η έντονη και… παθιασμένη διαδικασία, τα θηλυκά θα κολυμπήσουν και θα αποθηκεύσουν το σπέρμα για μήνες έως ότου είναι έτοιμα να γεννήσουν τα αυγά τους.

Αυτό επιτρέπει στη χελώνα την ευκαιρία να γεννήσει όσο το δυνατόν περισσότερους απογόνους και θα υπάρξουν πολλοί μπαμπάδες όταν γεννηθούν οι νεοσσοί.

Αυτή η διαδικασία είναι τόσο έντονη για τα θηλυκά που χρειάζονται χρόνια για να επιστρέψουν.

Ποιους κινδύνους περιλαμβάνει η διαδικασία

Αυτός ο… διαφορετικός μαραθώνιος έχει τους κινδύνους του, καθώς το συνεχόμενο σεξ μπορεί να κάνει τα ζώα πιο αργά λόγω κούρασης, γεγονός που τα καθιστά ιδανικό στόχο για καρχαρίες.

Ο Limpus, επικεφαλής επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος απειλούμενων υδρόβιων ειδών του Τμήματος Περιβάλλοντος και Επιστημών του Κουίνσλαντ, δήλωσε στο ABC: «Συχνά τις βλέπουμε να μπαίνουν σε ρηχές περιοχές, σε λιμνοθάλασσες και υφάλους. Υποψιαζόμαστε πως αυτό το κάνουν για να μην πάνε σε βαθιά νερά όπου έχει πολλούς καρχαρίες».

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι χελώνες ταξιδεύουν χιλιάδες χιλιόμετρα για να φτάσουν σε αυτά τα νερά, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί «περιοχές flirting».

Σύμφωνα με πληροφορίες, χρησιμοποιούν τα μαγνητικά πεδία της Γης για να μάθουν πού να πάνε και να οργανωθούν!

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου