ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Νεαρή αρκούδα νεκρή μετά από τροχαίο στην Καστοριά

νεαρή-αρκούδα-νεκρή-μετά-από-τροχαίο-σ-731438

Για μια ακόμη φορά, μια αρκούδα έπεσε θύμα τροχαίου σε περιοχή της Καστοριάς με αποτέλεσμα να βρει τον θάνατο. Πρόκειται για μια θηλυκή αρκούδα ηλικίας το πολύ δυο χρόνων και βάρους 100- 150 κιλών, η οποία εντοπίστηκε νεκρή στο Νέο Οικισμό Κορεστίων του Δήμου Καστοριάς.

Το άτυχο αγρίμι βρέθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής και αμέσως ενημερώθηκαν δασικοί υπάλληλοι της Διεύθυνσης Δασών Καστοριάς, που έφτασαν στο σημείο μαζί με εκπρόσωπο της οργάνωσης «Καλλιστώ». Το νεκρό ζώο μεταφέρθηκε σε ειδικό χώρο για να εξεταστεί από κτηνίατρο, ο οποίος διαπίστωσε ότι ο θάνατός του επήλθε από εσωτερική αιμορραγία που οφείλεται πιθανότατα σε τροχαίο, ενώ έφερε κατάγματα στο δεξί μπροστινό πόδι και τα πλευρά.

Την ίδια ώρα, ένας οδηγός που περνούσε από την εθνική οδό Καστοριάς- Φλώρινας μεταξύ των χωριών Κορομηλιά Δενδροχώρι του Δήμου Καστοριάς, βρήκε ένα τραυματισμένο ζαρκάδι και ειδοποίησε την τοπική Διεύθυνση Δασών. Οι δασικοί υπάλληλοι μετέφεραν το πανέμορφο ζώο στις εγκαταστάσεις του «Αρκτούρου», όπου διαπιστώθηκε ότι είναι αρσενικό ηλικίας για κτηνιατρική εξέταση δύο ετών και έφερε κάταγμα στο πόδι από τροχαίο. Το ζαρκάδι μεταφέρθηκε στην Πτολεμαΐδα και στη συνέχεια θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του «Αρκτούρου» ώσπου να αποκατασταθεί πλήρως η υγεία του και να επιστρέψει στον φυσικό του χώρο.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου