ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε υδάτινη χωματερή έχει μετατραπεί ο Ατλαντικός Ωκεανός – Θλιβερές εικόνες

σε-υδάτινη-χωματερή-έχει-μετατραπεί-ο-746453

Εκατομμύρια τόνοι μικροπλαστικών έχουν καταλήξει στον Ατλαντικό Ωκεανό και προκαλούν ανυπολόγιστη καταστροφή στο οικοσύστημα και στην τροφική αλυσίδα.

Μεταξύ των πλασμάτων που απειλούνται, και τα χαριτωμένα δελφίνια που κράτησαν συντροφιά σε οδηγούς τζετ σκι στη Βρετανία.

Κοπάδι δελφινιών στην ακτή του Ντόρσετ

Ένα κοπάδι δελφινιών επιδίδεται σε παιχνίδια στην ακτή του Ντόρσετ. Στο βίντεο, που τραβήχτηκε από ένα ναυαγοσώστη, βλέπουμε τα χαριτωμένα δελφίνια να πηδούν έξω από το νερό δίπλα σε οδηγούς τζετ σκι.

Στην περιοχή είχαν σπεύσει δύο σωσίβιες λέμβοι μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς σε ένα τζετ σκι.

Κανένας δεν τραυματίστηκε από την πυρκαγιά, ενώ το κατεστραμμένο σκάφος ρυμουλκήθηκε από τα πληρώματα της σωσίβιας λέμβου.

Υδάτινη χωματερή ο Ατλαντικός

Σε μια διαφορετική εικόνα ο Ατλαντικός Ωκεανός μοιάζει να έχει μετατραπεί σε υδάτινη χωματερή.

Σχεδόν 21 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών απορριμμάτων βρίσκονται στον ωκεανό σύμφωνα με την τελευταία περιβαλλοντική έκθεση του Εθνικού Ωκεανογραφικού Κέντρου του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η τεράστια ποσότητα πλαστικών είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για τον άνθρωπο, καθώς εισέρχεται στον οργανισμό μέσω της κατανάλωσης ψαριών, οστρακοειδών και άλλων θαλασσινών.

Ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή στον Μαυρίκιο

Στον Ινδικό Ωκεανό ανυπολόγιστη είναι η οικολογική καταστροφή μετά την πετρελαιοκηλίδα που προκάλεσε ιαπωνικό πλοίο.

Το φορτηγό πλοίο, που είχε εξοκείλει σε έναν ύφαλο στον Μαυρίκιο, κόπηκε στα δύο με αποτέλεσμα να χυθούν στη θάλασσα 1.000 τόνοι καυσίμου.

Τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με τον χρόνο για να αντλήσουν το πετρέλαιο και να σώσουν από την καταστροφή προστατευόμενες περιοχές του νησιού, όπως τα μαγκρόβια δάση και τα απειλούμενα είδη.

Οι ζημιές σύμφωνα οι επιστήμονες θα μπορούσαν να επηρεάσουν τον Μαυρίκιο και την οικονομία του, που εξαρτάται από τον τουρισμό, για δεκαετίες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου