50.000 κεραυνοί έπεσαν την Τρίτη στην Ευρώπη

Τελευταία ενημέρωση: 2020-08-13, 22:39:35
50.000 κεραυνοί έπεσαν την Τρίτη στην Ευρώπη

Καταιγίδες μικρής ή μεγάλης διάρκειας έπληξαν τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 11/08 το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής Ευρώπης, με αποτέλεσμα να καταγραφούν περίπου 50.000 κεραυνοί.

Σύμφωνα με το meteo.gr, προβλήματα προκάλεσαν οι χαλαζοπτώσεις σε αρκετές περιοχές της Γερμανίας, ενώ πλημμυρικά φαινόμενα αναφέρονται σε περιοχές της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Σλοβακίας. Την ίδια ώρα, κύμα καύσωνα πλήττει τη Δυτική Ευρώπη, όπου τοπικά οι καταιγίδες μείωσαν τη θερμοκρασία έως και κατά 15°C σε λίγα λεπτά της ώρας (π.χ. Παρίσι).

Το σύστημα ανίχνευσης κεραυνικής δραστηριότητας «ZEUS» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr κατέγραψε γύρω στους 50.000 κεραυνούς στην Ευρώπη και τη Μικρά Ασία έως τις 19:30 ώρα Ελλάδας την Τρίτη 11/08.

Και στη χώρα μας εκδηλώθηκαν καταιγίδες στη Βορειοδυτική Ελλάδα, όπως μπορείτε να δείτε στον χάρτη του meteo που ακολουθεί, χωρίς να προκαλέσουν προβλήματα.

Οι χρωματιστές κουκκίδες δείχνουν τις καταγραφές ηλεκτρικών εκκενώσεων από το σύστημα ανίχνευσης κεραυνικής δραστηριότητας "ZEUS", η πλειοψηφία των οποίων είναι κεραυνοί.

iefimerida.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
4
=