ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μαυρίκιος: Φόβοι για τεράστια οικολογική καταστροφή

μαυρίκιος-φόβοι-για-τεράστια-οικολογ-750739

Η μεγαλύτερη ποσότητα των καυσίμων που είχαν απομείνει σε ιαπωνικό φορτηγό πλοίο, στα ανοικτά των ακτών του Μαυρικίου, έχει απαντληθεί.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η πλοιοκτήτρια εταιρία Nagashiki Shipping, για την περιβαλλοντική καταστροφή με το ατύχημα πλοίου, όπου σύμφωνα με εκτιμήσεις διέρρευσαν 1.000 τόνοι πετρελαίου.

Ανησυχία για τεράστια οικολογική καταστροφή στον Μαυρίκιο

Ο πρωθυπουργός του Μαυρίκιου Πραβίντ Τζουγκνότ είχε δηλώσει χθες, Τρίτη, ότι στο MV Wakashio συνεχίζουν να υπάρχουν 2.000 τόνοι πετρελαίου και ότι το πλοίο αναμενόταν να διαλυθεί, δημιουργώντας ανησυχίες για μεγάλη οικολογική καταστροφή.

«Άκουσα ότι η απάντληση έχει σχεδόν τελειώσει, αλλά είναι δύσκολο να πει κανείς ότι δεν έχει μείνει καθόλου πετρέλαιο στο πλοίο», δήλωσε ο Γιοσινόρι Φουκουσίμα, εκπρόσωπος της Nagashiki.

Όπως έγινε γνωστό από το γαλλικό δίκτυο France 24, μια ομάδα εθελοντών βρίσκεται στις ακτές της μικρής νησιωτικής χώρας προκειμένου να βοηθήσει όπως μπορεί στον περιορισμό της καταστροφής.

Το πλοίο ήταν υπό τη διαχείριση της Mitsui OSK Lines Ltd όταν προσάραξε σε κοραλλιογενή ύφαλο στη νοτιοανατολική ακτή του Μαυρίκιου στις 25 Ιουλίου. Ο Τζουγκνότ κήρυξε κατάσταση «περιβαλλοντικής έκτακτης ανάγκης» την Παρασκευή.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου