ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ακόμα επτά τίγρεις θετικές στον κορονοϊό στον ζωολογικό του Μπρονξ

ακόμα-επτά-τίγρεις-θετικές-στον-κορον-108787

Διαστάσεις έχει αρχίσει να λαμβάνει η εξάπλωση του νέου κορονοϊού ανάμεσα στα ζώα που φιλοξενούνται σε ζωολογικούς κήπους στις ΗΠΑ. Την Πέμπτη βρέθηκαν θετικά άλλα επτά τεστ που υποβλήθηκαν σε τίγρεις στον ζωολογικό κήπο του Μπρονξ, όπως υποστηρίζει η μη κερδοσκοπική οργάνωση Wildlife Conservation Society, η οποία διαχειρίζεται το πάρκο.

Με τα νέα κρούσματα, συνολικά οκτώ τίγρεις φέρονται να έχουν προσβληθεί από την ασθένεια covid-19 στον μεγάλο ζωολογικό κήπο της Νέας Υόρκης.

Η περίπτωση των τίγρεων δεν είναι η μοναδική, καθώς τρεις τίγρεις και τρία αφρικανικά λιοντάρια εμφάνισαν συμπτώματα στις αρχές Απριλίου, όταν ο ζωολογικός κήπος ανακοίνωσε μια τετράχρονη τίγρη της Μαλαισίας, με το όνομα Nadia, θετική για τον ιό. Οι δοκιμές σε αυτές τις έξι γάτες επιβεβαιώνουν τώρα ότι έχουν Covid-19. Μία ακόμη τίγρη δοκιμάστηκε επίσης θετική, παρά το ότι δεν παρουσίασε συμπτώματα.

Ο ζωολογικός κήπος λέει ότι και τα οκτώ ζώα συμπεριφέρονται κανονικά και τρώνε καλά.

Οι «μεγάλες γάτες» μολύνθηκαν από ένα μέλος του προσωπικού, αν και δεν είναι σαφές πώς συνέβη η μόλυνση, καθώς η μετάδοση μέσω αέρα από άνθρωπο σε ζώο δεν έχει διαπιστωθεί επιστημονικά για τον νέο κορονοϊό.

Πλέον εφαρμόζονται προληπτικά μέτρα τόσο στον ζωολογικό κήπο του Bronx, όσο και στον ζωολογικό κήπο του Central Park στο Μανχάταν, αλλά και τους ζωολογικούς κήπους στο Prospect Park στο Μπρούκλιν και στο Queens.

Οι ζωολογικοί κήποι είναι κλειστοί από τις 16 Μαρτίου.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου