Ξεβράστηκε μια φάλαινα νεκρή με 100 κιλά σκουπίδια στο στομάχι της

Τελευταία ενημέρωση: 2019-12-02, 19:59:01
Ξεβράστηκε μια φάλαινα νεκρή με 100 κιλά σκουπίδια στο στομάχι της

Όπως αναφέρει το BBC στην ιστοσελίδα του, στη νεκρή φάλαινα βρέθηκαν δίχτυα ψαρέματος, σκοινί, κορδέλα περιτυλίγματος, πλαστικές σακούλες και πλαστικά ποτήρια με τη μορφή κουβαριού.

Οι επιστήμονες δεν βρίσκονται ακόμη σε θέση να προσδιορίσουν αν η φάλαινα πέθανε από αυτά τα αντικείμενα που βρέθηκαν στο στομάχι της. Ντόπιοι όμως που βρήκαν το πτώμα της στην ακτή Σίλεμποστ την Πέμπτη, υποστήριξαν ότι το συμβάν υπογραμμίζει το ευρύτερο πρόβλημα της θαλάσσιας ρύπανσης.

Μέλη της ΜΚΟ, Scottish Marine Animal Stranding Scheme (Smass), μιας οργάνωσης που ερευνά τους θανάτους δελφινιών και φαλαινών, πραγματοποίησαν νεκροτομή στη φάλαινα για να διακριβώσουν τα αίτια του θανάτου της.

Τα αντικείμενα αυτά πιστεύεται ότι προήλθαν τόσο από την βιομηχανία αλιείας όσο και από την χερσαία οικονομική δραστηριότητα. Η ακτοφυλακή και εργαζόμενοι στο Συμβούλιο των Εξωτερικών Εβρίδων βοήθησαν να εξεταστεί η φάλαινα το Σάββατο αλλά και άνοιξαν έναν γιγαντιαίο λάκκο στην παράλια για να ενταφιάσουν το ζώο.

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, τα ποσοστά των φαλαινών και δελφινιών που ξεβράζονται στις ακτές της Σκωτίας γνωρίζουν αύξηση. Χαρακτηριστικό είναι πως το 2009 είχαν καταγραφεί 204 τέτοια περιστατικά, ενώ το 2018 περισσότερα από 930.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
8
=