ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κουκουβάγια υιοθέτησε παπάκι επειδή μπέρδεψε τα αυγά στην φωλιά της

κουκουβάγια-υιοθέτησε-παπάκι-επειδή-539592

Μπροστά σε ένα πραγματικά ανεπανάληπτο θέαμα βρέθηκε ένας φωτογράφος, όταν διαπίστωσε ότι τον ρόλο της μητέρας μίας μικρής πάπιας είχε αναλάβει μία κουκουβάγια.

Το απίστευτο καρέ, που αποδεικνύει ότι στην φύση μερικές φορές ακόμα και τα διαφορετικά είδη μπορούν να συμβιώσουν αρμονικά το ένα με το άλλο, κατέγραψε με την κάμερά του ο φωτογράφος Λάουρι Γουλφ στην πολιτεία της Φλόριντα, με τα επίμαχα καρέ να γίνονται σε χρόνο μηδέν το απόλυτο Viral.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Γουλφ, πρόκειται για ένα πραγματικά μοναδικό περιστατικό στα χρονικά και για έναν επιπλέον λόγο, καθώς συνήθως οι κουκουβάγιες κυνηγούν και σκοτώνουν μικρές πάπιες, καθώς αποτελούν αγαπημένο τους θήραμα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες που κλήθηκαν να δώσουν «εξηγήσεις» για το συμβάν, θεωρείται ως πιθανότερο ενδεχόμενο η κουκουβάγια να εκκόλαψε η ίδια το αυγό της μικρής πάπιας, μπερδεύοντας το πιθανότατα με κάποιο από τα δικά της.

Δυστυχώς, όμως, το παραπάνω καρέ θα παραμείνει και το μοναδικό αντίστοιχο, καθώς παρά το γεγονός ότι ο φωτογράφος φρόντισε να καταγράψει τις συντεταγμένες του δέντρου όπου βρήκε τα δύο πτηνά, λίγες ημέρες αργότερα όταν προσπάθησε να καταγράψει εκ νέου τα δύο πουλιά, τα τελευταία είχαν γίνει καπνός…

Πληροφορίες: dailymail.co.uk

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου