ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σπάνιος λευκός τάρανδος εντοπίστηκε στην Νορβηγία

σπάνιος-λευκός-τάρανδος-εντοπίστηκε-699158

Φωτογραφίες που μοιάζουν βγαλμένες από χριστουγεννιάτικο παραμύθι, τράβηξε ο φωτογράφος Μαντς Νόρντσβιν, αποτυπώνοντας έναν εξαιρετικά σπάνιο λευκό τάρανδο, στο Όσλο της Νορβηγίας.

Όπως ανέφερε ο 24χρονος φωτογράφος: «Περπατούσα στα βουνά ψάχνοντας ωραία τοπία για ταξιδιωτικές φωτογραφίες όταν από το πουθενά είδα αυτό το υπέροχο μικρό πλάσμα». Κι ενώ το ζώο ήταν καμουφλαρισμένο από το χιονισμένο τοπίο, ο φωτογράφος λέει πως το ζώο δεν έκανε καμία προσπάθεια για να κρυφτεί και μάλιστα «πόζαρε» για μερικές φωτογραφίες.

«Ήρθε πολύ κοντά μου και κοιταχτήκαμε στα μάτια» είπε ο Νόρντσβιν. «Μετά από λίγα λεπτά η μητέρα του μικρού ταράνδου εμφανίστηκε από τα δέντρα ακριβώς από πίσω. Περπάτησε για μερικά λεπτά προτού επιστρέψει στην μητέρα του. Ήταν πολύ μαγικό και θύμισε κάτι σε παραμύθι».

Οι λευκοί τάρανδοι έχουν μια ασυνήθιστη γενετική μετάλλαξη που αφαιρεί το χρώμα από το τρίχωμά τους επιτρέποντάς τους να ενσωματώνονται πλήρως στο χιονισμένο περιβάλλον. Σε αντίθεση με τους αλμπίνο, διατηρούν την σκούρα απόχρωση στα μάτια και στα κέρατα.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο φωτογράφος – εξερευνητής είχε την τύχη να συναντήσει κάποιο σπάνιο ζώο. Έχει δει επίσης από κοντά λύκους και λύγκα, και τα δύο στη Βόρεια Νορβηγία.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου