Απίστευτες εικόνες: Oι ιστοί αραχνών σκέπασαν και τα σπίτια στο Αιτωλικό

Τελευταία ενημέρωση: 2018-09-20, 22:05:06
Απίστευτες εικόνες: Oι ιστοί αραχνών σκέπασαν και τα σπίτια στο Αιτωλικό

To φαινόμενο με τους ιστούς αράχνης στο Αιτωλικό δεν περιορίζεται μόνο στη βλάστηση κοντά στη λιμνοθάλασσα, αλλά έχει εξαπλωθεί και στις οικίες όσων διαμένουν εκεί. Οι εικόνες από το Αιτωλικό έχουν γίνει viral παγκοσμίως.

Tο γιγάντιο πέπλο αράχνης δεν έχει καλύψει μόνο τα φυτά (φοίνικες, αρμυρίκια και ποώδη βλάστηση) σε μήκος μόνο 300 μέτρων στο Αιτωλικό αλλά και στα σπίτια, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά κάνοντας την ζωή των κατοίκων αφόρητη, αναφέρει σε συνέντευξή του ο βιολόγος-περιβαλλοντολόγος και πρόεδρος των αλιέων Αιτωλικού Θεόδωρος Μπότας στη Νανά Θεοδωροπούλου στον aeras fm 99.5.

Ο κ. Μπότας τονίζει ότι πράγματι πρόκειται για ένα φυσικό φαινόμενο, το οποίο οφείλεται στην πολύ μεγάλη αύξηση του πληθυσμού των κουνουπιών στην περιοχή. Αυτή όμως θα μπορούσε να αποφευχθεί εάν οι αρμόδιοι είχαν προβεί έγκαιρα στον κατάλληλο ψεκασμό και πριν τα κουνούπια αναπτυχθούν και εξαπλωθούν.

«Τον Αύγουστο υπήρξε έξαρση του φαινομένου, δεν μπορούσες να αναπνεύσεις από τα κουνούπια. Ο Δήμος άρχισε να ραντίζει τα πάντα με ψεκαστήρα. Ανακαλύψαμε ότι χρησιμοποιήθηκε ένα φάρμακο που ήταν απαγορευμένο για τους δημόσιους χώρους. Ψέκασαν χωρίς να κοιτάξουν τις οδηγίες χρήσης. Το συγκεκριμένο φάρμακο απαγορεύεται να χρησιμοποιηθεί σε υδάτινο περιβάλλον, διότι σκοτώνει όλους τους ζωντανούς οργανισμούς. Είχαν ψεκάσει τη θάλασσα και όχι τα λιμνάζοντα νερά όπου μεγαλώνουν τα κουνούπια. Μιλάμε για ένα έγκλημα κατά της δημόσιας υγείας», καταλήγει ο κ. Μπότας

Εντωμεταξύ, οι εικόνες με τους ιστούς αράχνης να καλύπτουν τη βλάστηση στη λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού έχουν γίνει viral και εκτός Ελλάδας με το θέμα να καλύπτεται και από το BBC.

Εκτενές άρθρο του BBC για το πρόβλημα με τους ιστούς αραχνών στο Αιτωλικό

 

 

 

 

Πηγή: agriniosite.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
7
=