ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εντυπωσιακά εναέρια πλάνα από το ποτάμι λάβας στη Χαβάη [βίντεο]

εντυπωσιακά-εναέρια-πλάνα-από-το-ποτά-811539

Στις εναέριες συγκλονιστικές εικόνες φαίνεται η λάβα από το ηφαίστειο Kilauea που ρέει με 17 μίλια την ώρα στη Χαβάη.

Η λάβα συνεχίζει να ρέει ασταμάτητα, με τους ειδικούς να προειδοποιούν ότι τα μικρά ηφαιστειακά κομμάτια εξακολουθούν να αποτελούν κίνδυνο στην περιοχή.

Το εντυπωσιακό βίντεο δείχνει πόσο γρήγορα εξαπλώθηκε η λάβα στη γη. Ήταν την περασμένη εβδομάδα που τα εναέρια πλάνα από drone αποκάλυψαν τις δραματικές αλλαγές που έχουν συντελεστεί ενώ το ηφαίστειο στη Χαβάη συνεχίζει να εκβάλλει λάβα εδώ και πάνω από ένα μήνα.

Το drone που έστειλαν οι αρχές στόχευε στη διερεύνηση της δραστηριότητας του κρατήρα που υπέστη ταχείες αλλαγές λόγω των εκρήξεων στο Kilauea και των μικρών σεισμών.

Ενώ οι επιστήμονες διερευνούν από αέρος την περιοχή με drones, το ηφαίστειο στη Χαβάη δεν έδειξε κανένα σημάδι πως θα σταματήσει τη δραστηριότητά του. Οι επιστήμονες εργάζονται νυχθημερόν για να κατανοήσουν τις αλλαγές που συντελούνται και αξιολογούν τους κινδύνους.

Λάβα που θα γέμισε 45.400 πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων

Είναι αδύνατο να γνωρίζουν με ακρίβεια πόση λάβα έχει παραχθεί μέχρι στιγμής από τότε που ξεκίνησε η δραστηριότητα του ηφαιστείου στις αρχές Μαΐου. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι εκβάλλει περίπου 100 κυβικά μέτρα ανά δευτερόλεπτα. Η USGS εκτίμησε την περασμένη εβδομάδα πως η έκρηξη έχει παράγει 113,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα λάβας από τις 3 Μαΐου.

«Αυτό είναι αρκετό για να γεμίσει 45.400 πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων ή να καλύψει το νησί του Μανχάταν σε βάθος 6,5 ποδιών». Δεδομένης της συνεχιζόμενης δραστηριότητας στο Kilauea αυτοί οι αριθμοί μπορεί να είναι και πολύ μεγαλύτεροι.

Πηγή: Dailymail

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου