Θα σκοτώσουν 333 φάλαινες για... ερευνητικούς λόγους στην Ιαπωνία

Τελευταία ενημέρωση: 2017-11-09, 20:39:20
Θα σκοτώσουν 333 φάλαινες για... ερευνητικούς λόγους στην Ιαπωνία

Άδεια για τη θανάτωση 333 φαλαινών στην άλασσα της Ανταρκτικής εξασφάλισαν Ιάπωνες φαλαινοθήρες, παρακάμπτοντας τη διεθνή νομοθεσία, καθώς το έγγραφο που δόθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναφέρει ως λόγο... «την επιστημονική έρευνα του είδους».

Δύο μεγάλα πλοία αναχώρησαν την Πέμπτη από το λιμάνι Σιμονοσέκι, με άδεια να κυνηγήσουν και να σκοτώσουν μέχρι και 333 από τα μεγάλα θηλαστικά. Δύο ακόμα μικρότερα φαλαινοθηρικά αναχώρησαν μαζί με τις «ναυαρχίδες», ως υποστηρικτικά σκάφη.

Το έγγραφο που τους έδωσε την άδεια για το κυνήγι, αναφέρει χαρακτηριστικά πως στόχος της επιχείρησης είναι η μελέτη της «συμπεριφοράς και της βιολογίας» των φαλαινών, προκειμένου να εμπλουτιστούν οι γνώσεις των επιστημόνων για τα μεγαλύτερα θηλαστικά του πλανήτη. 

Είναι μια δυσάρεστη ιστορία που διεξάγεται κάθε χρόνο την ίδια εποχή: τα αλιευτικά εξολοθρεύουν τα μεγάλα θαλάσσια θηλαστικά, πάντα για επιστημονικούς λόγους και ακολούθως πωλούνται στις αγορές και αποφέρουν τεράστια κέρδη.

Το Διεθνές Δικαστήριο είχε εκδώσει απόφαση το 2014, με την οποία υποχρέωνε την κυβέρνηση της Ιαπωνίας να απαγορεύσει το μαζικό κυνήγι των φαλαινών. Ως αποτέλεσμα της δικαστικής εντολής, ήταν η ακύρωση της επιχείρησης για την περίοδο 2014-2015.

Ωστόσο, ενα χρόνο μετά, με την προκάλυψη της «επιστημονικής έρευνας», η δικαστική εντολή παρακάμφθηκε και τα φαλαινοθηρικά εξασφάλισαν την απαιτούμενη άδεια για τη «σφαγή των φαλαινών».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
6
=