Η Ημέρα της Γης στο Google Doodle

Τελευταία ενημέρωση: 2016-04-22, 20:05:16
Η Ημέρα της Γης στο Google Doodle

Η Ημέρα της Γης γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Απριλίου με τη διοργάνωση εκδηλώσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε όλο τον κόσμο.

Συντονίζεται παγκοσμίως από το Δίκτυο Ημέρας της Γης (Earth Day Network) και εορτάζεται σε περισσότερες από 175 χώρες κάθε χρόνο από το 2009 και μετά όταν τα Ηνωμένα Έθνη όρισαν τις 22 Απριλίου ως «Διεθνή Ημέρα της Μητέρας Γης».

Η μεγάλη γιορτή του πλανήτη αποτέλεσε έμπνευση του ακτιβιστή Τζον ΜακΚόννελλ που έριξε τη σχετική πρόταση το 1969 σε ένα Συνέδριο της UNESCO στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ.

Εκδηλώσεις έλαβαν χώρα για πρώτη φορά στο Σαν Φρανσίσκο και άλλες πόλεις στις 21 Μαρτίου 1970, ημέρα της εαρινής ισημερίας στο Βόρειο Ημισφαίριο.

Η δημιουργός του σημερινού Google Doodle Σόφι Ντιαό μοιράζεται μερικές από τις σκέψεις της σχετικά με αυτή την ημέρα και το έργο της:

«Επέλεξα να αναδείξω πέντε βιοσυστήματα της Γης: την τούνδρα, τα δάση, τους κοραλλιογενείς υφάλους, τα βοσκοτόπια και τις ερήμους. Σε κάθε εικόνα, θα βρείτε ένα διαφορετικό ζώο, που δικαιούται να έχει τα δικά του «15 λεπτά δημοσιότητας». Κάθε φορά που θα επισκέπτεστε το Google.gr, θα πέφτετε τυχαία πάνω σε ένα από τα πέντε doodles».

econews.gr

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
1
=