Ασφαλή τέσσερα λιοντάρια που έκαναν... βόλτα στο Ναϊρόμπι

Τελευταία ενημέρωση: 2016-02-20, 09:59:41
Ασφαλή τέσσερα λιοντάρια που έκαναν... βόλτα στο Ναϊρόμπι

Τα λιοντάρια που ξέφυγαν από ένα δρυμό και έκαναν τη βόλτα τους αμέριμνα στα προάστια της κενυατικής πρωτεύουσας, επέστρεψαν τελικά -ορισμένα οικειοθελώς- στο εθνικό πάρκο του Ναϊρόμπι, όπως έγινε γνωστό από την υπηρεσία προστασίας άγριων ζώων.

Η εφημερίδα The Standard ανέφερε ότι τα λιοντάρια εντοπίστηκαν τη νύχτα στην περιοχή Λανγκάτα και κινητοποιήθηκαν οι δασοφύλακες για να τα μεταφέρουν πίσω στο δρυμό.

"Η λιονταρίνα και το μικρό της επέστρεψαν με ασφάλεια στο πάρκο", είπε ο Πολ Ουντότο, ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας άγριων ζώων (KWS) της Κένυας. "Δύο άλλα λιοντάρια πιστεύεται ότι γύρισαν μόνα τους (στο δρυμό) λίγο πριν από τα ξημερώματα", πρόσθεσε.

Υπάλληλοι της KWS αναπτύχθηκαν στις 3 το πρωί στο προάστιο Λανγκάτα και κάλεσαν τους κατοικους να μην επιχειρήσουν να πιάσουν τα λιοντάρια μόνοι τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που λιοντάρια δραπετεύουν από το εθνικό πάρκο του Ναϊρόμπι, ένα δρυμό όπου ζουν επίσης καμηλοπαρδάλεις, ζέβρες και άλλα άγρια ζώα.

Την τελευταία δεκαετία το εθνικό πάρκο αντιμετωπίζει ολοένα και περισσότερα προβλήματα λόγω της ταχείας ανάπτυξης της πρωτεύουσας.

Οι λαθροκυνηγοί ευθύνονται επίσης εν μέρει για τη δραματική μείωση του αριθμού των ζώων που φιλοξενούνται εκεί.

Πέρυσι, η διεύθυνση του πάρκου συμφώνησε να επιτρέψει να περάσει μέσα από την έκτασή του μια νέα σιδηροδρομική γραμμή, η οποία θα είναι περιτοιχισμένη και υπερυψωμένη, ώστε τα ζώα να περνούν με ασφάλεια από κάτω.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
1
=