ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η Μαδρίτη απαγόρευσε την εγκατάλειψη και τη θανάτωση αδέσποτων ζώων

η-μαδρίτη-απαγόρευσε-την-εγκατάλειψη-250451

Τον περασμένο Μάρτιο το Δημοτικό Συμβούλιο της Μαδρίτης ψήφισε ένα νόμο ιστορικής σημασίας, που απαγορεύει τη θανάτωση των αδέσποτων ζώων.

Σύμφωνα με το νέο νόμο, τόσο η εγκατάλειψη όσο και η ευθανασία των σκύλων χωρίς σπίτι είναι παράνομη πλέον στην πρωτεύουσα της Ισπανίας. Μάλιστα όλα τα πολιτικά κόμματα αποφάσισαν ομόφωνα το παραπάνω.

Η οργάνωση El Refugio πάλεψε για 19 ολόκληρα χρόνια, ζητώντας από τη Μαδρίτη και τις γύρω περιοχές να μην εφαρμόζουν ευθανασία στα αδέσποτα σκυλιά. Και τελικά κατάφεραν να επιτύχουν το στόχο.

Με το σύνθημα La Muerte, Ha Muerto (Ο θάνατος είναι νεκρός), οι φιλόζωοι πανηγυρίζουν για την απαγόρευση της ευθανασίας στην Μαδρίτη. Δυστυχώς, κάποιες χώρες, ανάλογα με τη νομοθεσία τους και τη φύση των καταφυγίων τους (kill/no-kill shelters), θανατώνουν ακόμα τα αδέσποτα, εγκαταλελειμμένα ζώα αν δεν υιοθετηθούν μετά από ένα διάστημα κάποιων ημερών.

Ευτυχώς, στη χώρα μας δεν επιτρέπεται η ευθανασία σε υγιή ζώα. Γι΄ αυτό, είναι ακόμα πιο σημαντικό, ως λύση για τη μείωση των αδέσποτων, να υιοθετούμε ζώα από σωματεία (αντί να αγοράζουμε), να μην εγκαταλείπουμε το ζώο μας και να μην επιβαρύνουμε τον υπάρχοντα πληθυσμό με τις γέννες του.

trihes.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου