ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Έριχνε παράνομα ζωικά απόβλητα στη Νεοχωρούδα

έριχνε-παράνομα-ζωικά-απόβλητα-στη-νε-769694

Για υπόθεση περιβαλλοντικής ρύπανσης και αλλοίωσης του φυσικού τοπίου συνελήφθη ένας ιδιοκτήτης πτηνοτροφικής μονάδας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη εναπόθεση ζωικών αποβλήτων στην περιοχή της Νεοχωρούδας.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετέβησαν χθες το πρωί στη Νεοχωρούδα, προκειμένου να διερευνήσουν στοιχεία που αφορούσαν σε περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής.

Κατά τον έλεγχο, τον οποία συνέδραμαν υπάλληλοι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 45χρονος ημεδαπός, να εναποθέτει με τη χρήση γεωργικού ελκυστήρα, μία πλατφόρμα με απόβλητα ζωικής προέλευσης, στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα ζωικά απόβλητα προέρχονταν από πτηνοτροφική μονάδα του συλληφθέντα, συνεπεία των οποίων προκλήθηκε ρύπανση και αλλοίωση του τοπίου.

Το μήκος των απορρίψεων υπολογίζεται σε 250 μέτρα περίπου, ενώ μέρος των αποθέσεων πραγματοποιήθηκε πλησίον παρακείμενου ρέματος.

Επιπλέον, προέκυψε ότι η παραπάνω επιχείρηση λειτουργεί χωρίς την απαιτούμενη περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου