ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Συλλήψεις για θαλάσσια ρύπανση στην Πάτρα

συλλήψεις-για-θαλάσσια-ρύπανση-στην-π-115624

Δημιουργήθηκε μαύρη κηλίδα από σκόνη κάρβουνου

Θαλάσσια ρύπανση εντοπίστηκε το πρωί της Πέμπτης στην περιοχή «Αραχωβίτικων» Πατρών κοντά σε παράκτια εγκατάσταση ιδιωτικής εταιρείας .

Για την υπόθεση συνελήφθησαν ο πλοίαρχος ενός φορτηγού πλοίου και ένας 62χρονος υπεύθυνος συνεργείου φόρτωσης, κατηγορούμενοι για παράβαση διατάξεων του νόμου περί προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό, έπειτα από ενημέρωση της Λιμενικής Αρχής Πάτρας απέπλευσαν για την περιοχή δύο πλωτά περιπολικά, όπου διαπίστωσαν την ύπαρξη μαύρης κηλίδας από σκόνη κάρβουνου στην επιφάνεια της θάλασσας, πλάτους 20 μέτρων και μήκους 50 μέτρων, η οποία πήγαζε από την ανωτέρω εγκατάσταση και εκτείνονταν έως το αλιευτικό καταφύγιο Κάτω Αραχωβίτικων Ρίου Πατρών, πλησίον ακτής.

Παράλληλα, στελέχη του Γραφείου Ανάκρισης της οικείας Λιμενικής Αρχής που μετέβησαν στην περιοχή με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. διαπίστωσαν ότι η εν λόγω ρύπανση είχε προκληθεί κατά τις εργασίες εκφόρτωσης χύδην κάρβουνου από το Φ/Γ πλοίο «NORDIC TIANJIN» σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου το οποίο βρισκόταν πλαγιοδετημένο στην εν λόγω εγκατάσταση.

Άμεσα διεκόπησαν οι εργασίες εκφόρτωσης και ξεκίνησε η επιχείρηση καταπολέμησης της θαλάσσιας ρύπανσης με υλικά και μέσα της παράκτιας εγκατάστασης. Κατόπιν ελέγχου από τα πλωτά και χερσαία μέσα της οικείας Λιμενικής Αρχής στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή ολοκληρώθηκε επιτυχώς η διαδικασία απορρύπανσης.

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου