ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

To «έγκλημα» της αποψίλωσης των ελληνικών δασών με τα «μάτια» της Google

to-έγκλημα-της-αποψίλωσης-των-ελληνικ-226102

Τη ραγδαία μείωση των δασικών περιοχών της χώρας μας έχει πλέον την ευκαιρία να δει ο χρήστης χάρη στη νέα εφαρμογή Forest Watch της Google, η οποία σκοπεύει να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή για τον συνεχώς αυξανόμενο κίνδυνος αποψίλωσης των δασών.

To «έγκλημα» της αποψίλωσης των ελληνικών δασών με τα «μάτια» της Google
Το Global Forest Watch είναι ένας παγκόσμιος χάρτης αναζήτησης που επιτρέπει στο χρήστη να παρακολουθήσει την αποψίλωση των δασών, σε μαζική κλίμακα.

Μπαίνοντας κανείς στην εφαρμογή μπορεί με ελάχιστα κλικ να παρακολουθήσει τον συνεχώς μειούμενο αριθμό των δασικών περιοχών στη χώρα μας την τελευταία δεκαετία. «Πατώντας» πάνω στην περιοχή που επιθυμεί μπορεί να δει πόσα ακριβώς στρέμματα δασικής γης έχουν χαθεί μέσα σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, αλλά και να παρακολουθήσει σε ποια σημεία έχει γίνει αναδάσωση.

Η εφαρμογή είναι το αποτέλεσμα μιας συμμαχία οργανώσεων και βασίζεται σε δορυφορική τεχνολογία στην ανταλλαγή πληροφοριών και σε ένα διεθνές δίκτυο ανθρώπων και οργανισμών που το τροφοδοτούν ανά πάσα στιγμή με δεδομένα. Οι εμπνευστές της ευελπιστούν ότι θα βοηθήσει τις κυβερνήσεις, τις περιβαλλοντικές οργανώσεις και τις τοπικές κοινότητες να ελέγχουν άμεσα και απευθείας τυχόν παράνομες δραστηριότητες σε δασικές περιοχές.

Το ψηφιακό εργαλείο ανέπτυξε το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Πόρων σε συνεργασία με την Google, το πανεπιστήμιο του Μέριλαντ και το Πρόγραμμα Περιβάλλοντος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

To «έγκλημα» της αποψίλωσης των ελληνικών δασών με τα «μάτια» της Google

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου