ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αναστέλλεται επ’ αόριστον o καθαρισμός ραδιενεργού νερού στη Φουκουσίμα

αναστέλλεται-επ-αόριστον-o-καθαρισμό-271237

Διακόπτεται προς το παρόν ο καθαρισμός του ραδιενεργού ύδατος στο Fukushima Daiichi πυρηνικό εργοστάσιο λόγω δυσλειτουργίας του συστήματος.

Επανειλημμένες βλάβες οδήγησαν στην πλήρη κατάρρευση του συστήματος καθαρισμού των υδάτων. Η εταιρεία TEPCO παραδέχθηκε ότι εκατοντάδες τόνοι μερικώς καθαρισμένου νερού διέρρευσαν σε πάνω από 20 δεξαμενές, οι οποίες περιείχαν 15.000 τόνους καθαρισμένου νερού.

Το δυσάρεστο συμβάν έρχεται την ώρα που οι διαχειριστές του πυρηνικού σταθμού καταθέτουν μεγάλες προσπάθειες για να αποθηκεύσουν με ασφάλεια 400 τόνους νερού την ημέρα. Οι υπεύθυνοι φαίνεται πως καθυστέρησαν να αντιληφθούν το πρόβλημα, καθώς τις πρώτες ημέρες οι αναλύσεις του νερού δεν είχαν δείξει κάτι το ασυνήθιστο.

Παράλληλα, προβληματισμό προκαλούν οι αναφορές ότι η TEPCO έχει αναθέσει ένα μέρος της επιχείρησης σε ανειδίκευτους και κακοπληρωμένους εργάτες. Σύμφωνα με τη δημοσίευση της εφημερίδας New York Times, στο διαδίκτυο έχουν κάνει την εμφάνισή τους αγγελίες όπως: «Δεν έχεις δουλειά; Δεν έχεις πού να μείνεις, πού να πας ή τι να φας; Έλα στη Φουκουσίμα.”

Ο όμιλος φαίνεται να εστιάζει στους ανθρώπινους πόρους και ο πυρηνικός σταθμός ενδέχεται να επαναλειτουργήσει εντός του έτους, με αποτέλεσμα η Φουκουσίμα να περάσει σε δεύτερη μοίρα και να γίνει πόλος έλξης για ανθρώπους που δεν έχουν την απαραίτητη κατάρτιση. Δεν λείπουν οι καταγγελίες, κυρίως από πρώην εργαζομένους, ότι η επιδείνωση των συνθηκών εργασίας αποτελεί μία από τις βασικές αιτίες των διαρκών προβλημάτων.

econews.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου