ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Παρισινό νέφος απειλεί τη νότια Αγγλία

παρισινό-νέφος-απειλεί-τη-νότια-αγγλί-319451

Οι εκπομπές αερίων στη γαλλική πρωτεύουσα μπορεί να ταξιδέψουν μέχρι τις περιοχές της νότιας Αγγλίας, ακόμη και μέχρι το Λονδίνο, εξαιτίας των νοτιοανατολικών ανέμων που αναμένονται προς το τέλος της εβδομάδας.

Περιβαλλοντολόγοι από το πανεπιστήμιο King’s College του Λονδίνου επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις της εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας της Μ. Βρετανίας, λέγοντας πως το «γαλλικό νέφος» έχει χαράξει ευθεία πορεία προς την αγγλική πρωτεύουσα.

Όπως δήλωσαν στην εφημερίδα Evening Standard ο μολυσμένος αέρας θα ταξιδέψει μέσα από την κεντρική Γαλλία, πάνω από το Παρίσι και θα φτάσει στις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας προς την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η «πόλη του Φωτός» μάλλον ανταγωνίζεται σε αέριους ρύπους μερικές από τις πιο ρυπογόνες πόλεις του κόσμου, όπως το Πεκίνο και η Πόλη του Μεξικού.

Πρόσφατα η γαλλική κυβέρνηση αποφάσισε να εισάγει εναλλακτικούς τρόπους για τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, όταν αυτή ξεπέρασε τα επίπεδα ασφαλείας, επιτρέποντας για τέσσερις μέρες τη δωρεάν μετακίνηση με τις δημόσιες συγκοινωνίες, σε μια προσπάθεια να πείσει τους Γάλλους να σηκώσουν χειρόφρενο και να μη χρησιμοποιήσουν τα αυτοκίνητά τους.

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου