ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Θεσσαλονίκη: 9.000 τόνοι αποβλήτων συλλέχθηκαν σε τέσσερις εβδομάδες

θεσσαλονίκη-9-000-τόνοι-αποβλήτων-συλλέχ-492200

Ιδιαίτερα αυξημένο ήταν το αντικείμενο εργασιών των υπηρεσιών ανακύκλωσης και καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς ο όγκος όλων των ειδών απορριμμάτων που συλλέχτηκαν κατά το διάστημα των τεσσάρων τελευταίων εβδομάδων -συμπεριλαμβανόμενης και της εορταστικής περιόδου- ξεπέρασε συνολικά τους 9.000 τόνους. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα ποσοτικά στοιχεία που έχουν καταγραφεί για το διάστημα από 14 Δεκεμβρίου έως και τις 7 Ιανουαρίου συγκεντρώθηκαν συνολικά 7.976 τόνοι αστικών απορριμμάτων, 1.060 τόνοι ανακυκλώσιμων και 250 τόνοι ογκωδών αντικειμένων.

Σύμφωνα με την διάρθρωση των υπηρεσιών και τη διαθεσιμότητα του υπάρχοντος προσωπικού ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο Εμπορικό-Ιστορικό Κέντρο και σε επιβαρυμένες λόγω επαγγελματικών χρήσεων ή άλλων ιδιαιτεροτήτων περιοχές όπως η πλατεία Αριστοτέλους, της Χ.Α.Ν.Θ., ο πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας και όλος ο άξονας πλέον της Νέας Παραλίας από το Λευκό Πύργο έως το Μέγαρο Μουσικής.

Το ειδικό πρόγραμμα Καθαριότητας που είχε στόχο την διατήρηση της καθαριότητας στην πόλη και την ευταξία των δημόσιων και κοινόχρηστων χώρων λειτούργησε σε υψηλά επίπεδα απόδοσης, σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας-Πρόεδρος της επιτροπής Ποιότητας Ζωής, Θανάσης Παππάς. Τόνισε ότι η Θεσσαλονίκη σε όλο το διάστημα των εορτών απέδειξε πως είναι ζωντανή πόλη με δραστηριότητες και πόλος προορισμού τουριστών-επισκεπτών, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΘ περισσότεροι από 150.000 επισκέπτες κατέκλυσαν το κέντρο της πόλης κατά την περίοδο αυτή.

Ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι στην αρμόδια Διεύθυνση (Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων και τα τμήματα της) εργάστηκαν πυρετωδώς δεδομένου ότι οι συνεχόμενες αργίες, η απόδοση της νέας παραλίας σε χρήση και οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στον άξονα της Αριστοτέλους δημιούργησαν μεγάλη κοσμοσυρροή. Επιπλέον πρόσθεσε:

«Επιτυγχάνοντας και φέτος πνεύμα συνεργασίας και συνεννόησης με τους επαγγελματίες της πόλης οι υπηρεσίες μας πέτυχαν το βέλτιστο αποτέλεσμα όσον αφορά την καθαριότητα και την ευταξία. Επιδιώκουμε την συνεργασία με όλους τους Φορείς για βελτιώσεις αλλά και για την αλλαγή νοοτροπίας στην διαχείριση των αποβλήτων, την αποφυγή της ανεξέλεγκτης συσσώρευσης απορριμμάτων, την ανακύκλωση σε όλα τα υλικά και την εφαρμογή του Κανονισμού Καθαριότητας» και συμπλήρωσε: «παραμένει σημαντικός παράγοντας η συνεργασία των δημοτών και κυρίως των επαγγελματιών στις καθημερινές τους δραστηριότητες για να διατηρηθεί και να βελτιωθεί η ευπρεπής εικόνα στην πόλη και το 2014. Η ανεξέλεγκτη αφισορρύπανση, βανδαλισμοί των κάδων και η απαξίωση του δημόσιου χώρου είναι φαινόμενα που πρέπει με τη συνεργασία όλων μας να απαλειφθούν. Από το πρώτο τρίμηνο του 2014 οι επενδύσεις σε πάγιο μηχανολογικό εξοπλισμό (απορριμματοφόρα – σάρωθρα, πλυστικά κάδων κ.α.) θα κάνουν την παρουσία τους έντονη και θα βελτιώσουν παραμέτρους που υπάρχουν ακόμη υστερήσεις.»

econews.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου