ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σκέφτονται επίδομα αιθαλομίχλης… για να σβήσουν τα τζάκια

σκέφτονται-επίδομα-αιθαλομίχλης-γι-518626

Σε νέες παρεμβάσεις για την ενίσχυση του πλέγματος μέτρων που έχει ήδη εξαγγείλει η κυβέρνηση, προσανατολίζονται πλέον τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος.

Κοινή ανακοίνωση των δύο υπουργείων μετά στη σύσκεψη Στουρνάρα – Μανιάτη επιβεβαιώνει ότι εξετάζονται «νέα κίνητρα που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του φαινομένου της αιθαλομίχλης και θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες».

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, εξετάζονται σχέδια εισοδηματικής ενίσχυσης νοικοκυριών που χρησιμοποιούν άλλους τρόπους όπως τα τζάκια για να ζεσταθούν. Το είδος και το ύψος της παροχής θα εξειδικευθεί τις επόμενες μέρες.

Στο τραπέζι έχει πέσει και η ιδέα για γενναία επιδότηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος ώστε τα νοικοκυριά να καταναλώνουν φθηνότερα ρεύμα (αντί για καυσόξυλα) προκειμένου να ζεσταθούν, τις ημέρες που οι καιρικές συνθήκες θα δημιουργούν (σε συγκεκριμένες περιοχές) τις προϋποθέσεις για την δημιουργία τοξικού νέφους.

Στην σύσκεψη εξετάστηκαν και μέτρα για την κάλυψη του κόστους για την ΔΕΗ από την εφαρμογή των μέτρων στήριξης των οικονομικά αδύναμων.

Σύμφωνα με στελέχη που μετείχαν στη σύσκεψη, το κόστος υπολογίζεται σε περίπου 50 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από το πρωτογενές πλεόνασμα και άλλες πηγές χρηματοδότησης από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου