ΠΕΝΘΙΜΑ

“Ο Χαράλαμπος Τσιμάς και το Κοινόν των Μαγνήτων“

ο-χαράλαμπος-τσιμάς-και-το-κοινόν-των-780074

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Παγκόσμιου Σωματείου Απόδημων Μαγνήτων, “το Κοινόν των Μαγνήτων” εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για την απώλεια του μέλους τους Χαράλαμπου Τσιμά και τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους του.

Το Κοινόν των Μαγνήτων είχε τιμήσει τον κύριο Τσιμά στη κεντρική του εκδήλωση το 2019 για την « πολύτιμη προσφορά στη γενέτειρά του ». Στην περυσινή καλοκαιρινή εκδήλωση του συλλόγου μας, κατά την οποία είχε προσφέρει και το βραβείο που έφερε το όνομά του, διαβάστηκε ο χαιρετισμός του μεγάλου ευεργέτη της Μαγνησίας που δεν είχε μπορέσει να παρευρεθεί λόγω προβλημάτων υγείας. Τον παραθέτουμε εδώ με ιδιαίτερη συγκίνηση, επειδή θεωρούμε ότι εκφράζει καλλίτερα από κάθε δική μας περιγραφή, με απλότητα και σεμνότητα, τη σκέψη του και την αγάπη για τους συνανθρώπους του.

«Αγαπητά μέλη του Κοινού των Μαγνήτων, ως μέλος του Σωματείου θα ήθελα πρώτα απ’ όλα να συγχαρώ τους πρωταγωνιστές της σημερινής εκδήλωσης, ακολούθως δε να εκφράσω τη βαθιά μου συγκίνηση αλλά και ταυτόχρονα τη λύπη μου, που λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας δεν μπορώ να παρευρίσκομαι σήμερα κοντά σας, ώστε να μοιραστούμε τις μοναδικές αυτές στιγμές.

Διακατεχόμενος πάντα από το αίσθημα της προσφοράς προς το συνάνθρωπο, εξέφρασα ήδη από την περσινή χρονιά την επιθυμία να θεσμοθετηθεί ένα βραβείο με την ονομασία “Χαράλαμπος Τσιμάς” που θα απονέμεται σε ένα παιδί που έχει εισαχθεί σε ανώτατη Σχολή και είναι παιδί πολύτεκνης οικογένειας. Με τον τρόπο αυτό ήθελα και θέλω να στείλω ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας στους συνανθρώπους μας, ιδιαίτερα σε όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες σε όλα τα επίπεδα, αλλά και στους νέους ανθρώπους που τώρα ξεκινούν τη ζωή τους με όνειρα και ελπίδες, ότι υπάρχουν άνθρωποι που τους σκέφτονται με αγάπη και ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θέλουν να τους συνδράμουν έτσι ώστε να μη χάσουν ποτέ την ελπίδα για έναν κόσμο καλύτερο και δικαιότερο.

Δεν ξεχνώ ποτέ όταν δεκαοχτώ χρονών ξεκίνησα το δικό μου δύσκολο αγώνα και πήρα την απόφαση να ξενιτευτώ, να μεταναστεύσω στην Αφρική, στην Αιθιοπία αναζητώντας μια καλύτερη ζωή με μόνα εφόδια την ευχή των γονιών μου, το πείσμα και τη θέληση και κυρίως την βαθειά μου πίστη στο Θεό που δεν με εγκατέλειψε ποτέ μέχρι σήμερα.

Έχοντας διανύσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου, μιας ζωής πλούσιας σε εμπειρίες προσωπικές, επαγγελματικές και κοινωνικές νιώθω πάντα ευλογημένος όταν μπορώ να προσφέρω όπως σήμερα σε νέους ανθρώπους στο ξεκίνημα της ζωής τους. Κι ακόμη περισσότερο βέβαια όταν οι άνθρωποι αυτοί προέρχονται από πολύτεκνες οικογένειες, καθώς ζούμε, δυστυχώς, εποχές συρρίκνωσης του Ελληνισμού.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι παρά τα πολλά προβλήματα υγείας η ψυχή μου είναι δυνατή και λαχταρά και ονειρεύεται να υλοποιήσει πολλά ακόμα έργα προσφοράς για την πόλη μου, τη γενέτειρά μου, τον αγαπημένο μου Βόλο. Και με τα έργα αυτά θα μεταφέρουμε ένα ηχηρό μήνυμα αγάπης και θα δώσουμε ένα φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση σε όλους τους συντοπίτες μας σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης όπου διαβιούν και διαπρέπουν, να ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας και να στείλουμε το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα στους νέους ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που ενδιαφέρονται και τους στηρίζουν.

Τελειώνοντας το μικρό αυτό χαιρετισμό θα ήθελα να ευχηθώ στη Ζωή Διαμαντή αλλά και σε όλα τα παιδιά καλή αρχή στη ζωή και στις σπουδές τους και να τους επισημάνω ότι η απονομή του σημερινού βραβείου “Χαράλαμπος Τσιμάς” συμβολίζει το φως της ελπίδας και αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση του γεγονότος ότι υπάρχει πράγματι ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον για όλα τα παιδιά του κόσμου, πολύ περισσότερο μάλιστα αν και άλλοι άνθρωποι παρακινηθούν από την σημερινή πρωτοβουλία μου για να συνδράμουν και αυτοί στο μέτρο των δυνατοτήτων τους στην ίδια κατεύθυνση.

Ελπίζω του χρόνου να είμαστε καλά, να έχουμε ξεπεράσει την παγκόσμια κρίση που προέκυψε λόγω της πανδημίας και να έχουμε ίσως και θεσμοθέτηση άλλων αντίστοιχων βραβείων από απόδημους Έλληνες σε περισσότερα παιδιά ».

Βόλος, 13 Αυγούστου 2020

Ο χαιρετισμός αυτός αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για μάς τους απόδημους αλλά και για κάθε πολίτη, θυμίζοντας μας το καθήκον της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.

Αιωνία σου η μνήμη Χαράλαμπε Τσιμά

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου