ΠΕΝΘΙΜΑ

Νεκρολογία

νεκρολογία-784298

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΚΟΣ

Ξάδελφος, φίλος ανεκτίμητος! Προσωπικότητα, άριστος παντού! Άριστος οικογενειάρχης. Άριστος φοιτητής (1ος στις εισαγωγικές εξετάσεις στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης). Άριστος δάσκαλος. Πρόσφερες πολλά στην εκκλησιαστική εκπαίδευση ως φιλόλογος καθηγητής και αρκετοί μαθητές σου διακονούν σήμερα επάξια την τοπική μας Εκκλησία.

Ο πλούτος των επιστημονικών γνώσεών σου, πέρα από την υποδειγματική “διά ζώσης ” διδασκαλία σου, διοχετεύθηκε και στα αξιόλογα βιβλία σου, ιδιαίτερα στο πολύτιμο φοιτητικό βοήθημα “μετρική της ποίησης”, στις λαογραφικές εργασίες σου και στις μεταφράσεις στη νεοελληνική πολλών ύμνων τις Εκκλησίας μας. Αυτά δεν σε παρέσυραν στον κυκλώνα της έπαρσης, αλλά παρέμεινες πάντα με το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό σου, το χαμηλό προφίλ σου. Πάντα χαμογελαστός, πάντα άκακος, πάντα καλοπροαίρετος, πάντα συνεργάσιμος. Πάντα αξιαγάπητος μεταξύ των συναδέλφων σου και όλων των συνανθρώπων σου.

Άφησες ανεξίτηλο το στίγμα σου στο πέρασμά σου από τη ζωή και την πόλη του Βόλου.

Θα μας λείψεις πολύ! Ευτυχώς οι άξιες κόρες σου, η μία η Αρετή πετυχημένη φιλόλογος και η άλλη η Βίκυ καθηγήτρια σε πανεπιστήμιο της Αγγλίας, θα μας θυμίζουν έναν σε όλα υπεράξιο πατέρα.

Θα σε θυμόμαστε πάντα! Αιωνία σου η μνήμη!

Ο νεογέννητος Χριστός μας που πολύ λάτρεψες από το μετερίζι που τάχτηκες στη ζωή ας σε αναπάψει “εν τόπω αναψύξεως, ένθα απέδρα οδύνη, λύπη και στεναγμός.”

Βασίλης Γ. Λαρυγγάκης

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου