ΠΕΝΘΙΜΑ

ΘΛΙΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΒΟΛΟΥ

θλιψη-για-την-ελληνικη-μεριμνα-βολου-814625

ΘΛΙΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΒΟΛΟΥ

Συγκίνηση και θλίψη σκόρπισε στις καρδιές των Βολιωτών ο θάνατος μιας Μεγάλης Κυρίας της Φιλανθρωπίας και του Ανθρωπισμού της πόλης μας. Της Ελένης Μουστακαλή (Ελεν για τους αγαπημένους της). Μεγαλύτερη, όμως, στους κόλπους του φιλανθρωπικού Σωματείου Ελληνική Μέριμνα Βόλου, που για πολλά χρόνια (από το 1949) διετέλεσε Αντιπρόεδρος με ένα πλούσιο έργο.

Ανθρωπος φωτισμένος, που πίστευε σε μια κοινωνία με ιδανικά και αξίες, με όραμα για ένα καλύτερο αύριο, μα και ταυτόχρονα απλός, πρόσχαρος, ευγενής, συνέβαλε στην ευθύνη και την πρωτοβουλία ίδρυσης της Ελληνικής Μέριμνας Βόλου αφιερώνοντας τον εαυτό της στον σκοπό αυτό. Ευτύχησε να δει τη Μέριμνα να υλοποιεί το έργο της, να περιθάλπει και να συνδράμει κακοποιημένες γυναίκες, μανάδες και παιδιά σε κίνδυνο. Στενοχωριόταν τα τελευταία χρόνια, που η κρίση είχε χτυπήσει και το Σωματείο και το είχε αποδυναμώσει. Η έγνοια της για αυτό στάθηκε ώς το τέλος της ζωής της…

Για την πολύπλευρη προσφορά της στον Ανθρωπο τιμήθηκε τόσο από τον Ερυθρό Σταυρό, του οποίου διετέλεσε μέλος του διοικητικού του συμβουλίου, όσο και από το Λύκειο Ελληνίδων, με την ανώτατη τιμητική διάκριση.

Το έργο της, καθώς και η πορεία της ζωής της θα αποτελούν φάρο ζωής για τις νεότερες γενιές…

Ηταν μια ΜΕΓΑΛΗ ΓΥΝΑΙΚΑ, που άφησε έντονο το αποτύπωμά της στη ζωή, αλλά και στην πόλη μας! Ευγνώμονες όλοι μας!

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της εκλιπούσης.

Το Δ.Σ. του Σωματείου

Ελληνική Μέριμνα Βόλου

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου