ΠΕΝΘΙΜΑ

Νεκρολογία

νεκρολογία-842399

Οι συγγενείς, οι φίλοι και οι συνεργάτες της Sail Aegean για την απώλεια της Julia Martin- Bletsas

Η οικογένεια της Julia Martin-Bletsas στην Ελλάδα πενθεί και αναγγέλλει την απώλεια της Τζούλιας, συζύγου, μητέρας, νύφης, θείας και συνεργάτιδας, η οποία απεβίωσε στις 5 Οκτωβρίου 2020 στις Βρυξέλλες, μετά από γενναία μάχη δυόμισι χρόνων με την νόσο, σε ηλικία 63 ετών.

Η Julia Mary Martin γεννήθηκε στο Lyndhurst της Αγγλίας στις 10 Φεβρουάριου 1957 και έζησε τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια στο Southampton με τους γονείς και τα δύο αδέρφια της. Σπούδασε γαλλική και ρωσική φιλολογία στο University of Exeter, όπου και γνώρισε σε πολύ νεαρή ηλικία τον Απόστολο Μπλέτσα, Έλληνα διδακτορικό φοιτητή Οικονομικών τότε και μετέπειτα σύζυγό της. Από το 1981 ήταν κάτοικος Βρυξελλών, καθώς διετέλεσε στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στους ακόλουθους τομείς: TFHR, LINGUA Bureau on the report of Member States on the implementation of the LINGUA programme and future developments, Directorate-General for Industrial Policy, Industrial Cooperation Unit. Μιλούσε 4 γλώσσες και ενδιαφερόταν πολύ για τις τέχνες, τα γράμματα και την μουσική. Παντρεμένη από τον Ιούνιο του 1982 με τον Απόστολο, ανώτατο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και μέλλοντα ιδρυτή της εταιρείας Sail Aegean σε Βόλο και Βρυξέλλες, διέμεναν στην περιοχή του Woluwé Saint-Pierre και ταξίδευαν εντός και εκτός Ευρώπης για επαγγελματικούς και όχι μόνο λόγους. Μοίραζαν τον ελεύθερο χρόνο τους συχνότερα στην Αγγλία τα σαββατοκύριακα του χειμώνα, αλλά το καλοκαίρι τους ήταν πάντα υπόθεση ελληνική (ο Αύγουστος στην Κάτω Γατζέα- το Πήλιο-οι Σποράδες-οι Κυκλάδες και το αγαπημένο της Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα). Η Julia απέκτησε τη μονάκριβη κόρη της, Χριστίνα, τον Μάιο του 1988 και λίγα χρόνια αργότερα αφοσιώθηκε ολοκληρωτικά στην ανατροφή της, καθώς όπως φαίνεται ήταν ο ρόλος που την εξέφραζε περισσότερο. Στοργική, γλυκιά, δοτική, με το αγγλοσαξονικό της χιούμορ παρέμεινε αξιοπρεπής μέχρι τις τελευταίες της στιγμές.

Από προφορικές μαρτυρίες ανθρώπων που είχαν την ευκαιρία να την γνωρίσουν, και όχι μόνο από εμάς που την ζήσαμε και την αγαπήσαμε, ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος. Είναι συγκινητική η ανταπόκριση των φίλων μέσω μηνυμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που επιβεβαιώνουν την συμπάθεια προς το πρόσωπό της, αλλά και την σκέψη στους δικούς της ανθρώπους. Αναμφισβήτητα, είχε κερδίσει τον σεβασμό όλων με τον χαρακτήρα και την ευγένειά της, με την διακριτικότητα και τη συνέπειά της, με την επιστημονική αλλά και την κοινωνική της μόρφωση.

Εμείς, οι συγγενείς που απέκτησε στην Ελλάδα, οι φίλοι και οι συνεργάτες της θα θέλαμε να εκφράσουμε τα βαθιά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια, καθώς και την αμέριστη και ολόψυχη συμπαράστασή μας στην οικογένειά της και ιδιαίτερα στον Απόστολο και την Χριστίνα. Όσοι είχαμε την τιμή να συναντήσουμε την Τζούλια, θα την θυμόμαστε πάντα, ο καθένας για τους δικούς του προσωπικούς λόγους.

Αναπαύσου εν ειρήνη Τζούλια μας….

Rest in peace Julia Martin-Bletsas…

ΥΓ: Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα Παρασκευή 9 Οκτωβρίου στις 12.00 στο κοιμητήριο του Woluwé Saint- Pierre σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο, λόγω των έκτακτων μέτρων που έλαβε προχτές το βελγικό κράτος εξαιτίας της πανδημίας του κορονωϊού

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου