ΠΕΝΘΙΜΑ

Νεκρολογία

νεκρολογία-65091

Εφυγε από τη ζωή στις 19 Μαΐου 2020 η δασκάλα Ελένη Τσιακάλου – Σιαγκούλη, από τη Β. Εύβοια (Ιστιαία), έναν χρόνο μετά τον θάνατο του συζύγου της Θωμά Σιαγκούλη, Διευθυντή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου.

Η Ελένη Τσιακάλου, αριστούχος της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας, υπήρξε εξαίρετη δασκάλα και δίδαξε εκατοντάδες Ελληνόπουλα στη Μακεδονία, στο Πήλιο και στον Βόλο, καταθέτοντας ψυχή και χιλιάδες διδακτικές ώρες.

Ηταν ένας σπάνιος ήρεμος άνθρωπος, με πολλή αγάπη στα παιδιά, άριστες σχέσεις με τους γονείς, έμπαινε στην τάξη πάντα υποδειγματικά προετοιμασμένη και οι φυσικοί της προϊστάμενοι -επιθεωρητές εκτιμούσαν στο πρόσωπό της τον άνθρωπο και τη δασκάλα και τη βαθμολογούσαν με άριστα!

Στο προσωπικό της αρχείο διατηρούσε πληθώρα συνεντεύξεων μαθητών της, διακεκριμένων επιστημόνων σήμερα, σε εφημερίδες και περιοδικά, που μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για τη δασκάλα τους! Με τον αείμνηστο σύζυγό της Θωμά Σιαγκούλη είχαν μια όμορφη οικογένεια με δυο κόρες (μια δικηγόρο και μια γιατρό) και τρία εγγόνια.

Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στον Αγιο Γεώργιο Ανω Βόλου και η ταφή της έγινε στο γειτονικό νεκροταφείο. Πολλοί συγγενείς και φίλοι, τηρώντας τα μέτρα για την πανδημία, τη συνόδευσαν στην τελευταία της κατοικία.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τη σκέπασε!

Γ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου