ΠΕΝΘΙΜΑ

Στη μνήμη του Ιατρού Αθανασίου Παπαδήμα

στη-μνήμη-του-ιατρού-αθανασίου-παπαδή-121964

Ποιος το περίμενε ότι μετά από πoλύχρονηγνωριμία, φιλία και αδελφική αγάπη θα έγραφα αυτές τις σκέψεις , ως ελάχιστο φόρο τιμής για να αποχαιρετήσω τον αγαπητό μου φίλο και αδελφό Θανάση Παπαδήμα.

Ο Θανάσης Παπαδήμας πρόσφερε στους συμπολίτες του πάρα πολλά τόσο ως γιατρός όσο και στην αυτοδιοίκηση ως πρώην Δήμαρχος του τέως Δήμου Κάρλας. Δεν προλάβαμε να τον αποχαιρετήσουμε λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν.

Η απώλειά του μας συγκλόνησε όλους μας που τον περιβάλαμε με ιδιαίτερο σεβασμό, εκτίμηση και αγάπη, συναισθήματα που στις μέρες μας δύσκολα αποκτώνται.

Το Θανάση Παπαδήμα διέκρινε μεστή ιατρική σκέψη, άοκνη εργατικότητα, αλτρουϊσμός αλλά και άδολη αγάπη και ενδιαφέρον με τα οποία περιέβαλε τον ασθενή συνάνθρωπο.

Το βέβαιο είναι ότι θα μας λείψει.

Θρηνούμε τον εκλεκτό φίλο μας, τον υπέροχο και χαμογελαστό άνθρωπο, κλαίμε τον ήλιο που χάθηκε για μας.

Ο Θανάσης από σεμνότητα δεν θα αποδεχόταν χαρακτηρισμούς. Όμως μόνο έτσι πρέπει και μπορώ να διατυπώσω όσο πιο λιτά γίνεται, συναισθήματα και σκέψεις, που αυτές τις μέρες διακατέχουν όλους εμάς που είχαμε τη χαρά και την τιμή να συνεργασθούμε μαζί του.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα προσωπικά να τον αποκαλέσω αδελφό δημόσια για όσα έκανε για μένα μετά το ατύχημά μου.

Αείμνηστε φίλε Θανάση, ο αιφνίδιος χαμός σου αποτέλεσε κυριολεκτικά κεραυνό εν αιθρία και προκάλεσε βαθύτατη λύπη σε όλους μας που είχαμε την τύχη να σε γνωρίσουμε και να σε αγαπήσουμε.

Ήσουν για μας ένα άριστο παράδειγμα προς μίμηση στους περισσότερους τομείς της δράσης σου.

Ήσουν έντιμος και υποστηρικτής του δικαίου μετά πάθους, ήσουν ειλικρινής σε όλους, πιστός στον όρκο του Ιπποκράτη.

Αγωνίστηκες στη ζωή σου ως άξιος αγωνιστής και απέρχεσαι του κόσμου τούτου με βαθιά την ανάμνηση των αρετών σου μεταξύ των συνανθρώπων σου.

Ήσουν συμπαθής, σεμνός, ακούραστος και απολάμβανες της αγάπης και της εκτίμησης όλων των φίλων σου.

Σε διέκρινε η ευγένεια και η επιμέλεια αλλά και η ανεπιτήδευτη καλοσύνη και προσήνεια στους σκοπούς που επιτελούσαμε όλοι.

Απέρχεσαι από τον πρόσκαιρο τούτο κόσμο με συνείδηση ήσυχη, ότι εκπλήρωσες το καθήκον σου ως προς την οικογένειά σου και την κοινωνία.

Ήσουν οπαδός του διαλόγου, της συναίνεσης και της αλληλοκατανόησης.

Αιωνία σου η μνήμη και καλό σου ταξίδι φίλε και αδελφέ μου Θανάση.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά σου

Ο φίλος σου

Δημήτρης Μουράβας, τέως Δικηγόρος

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου